Šport > Nogomet
29 ogledov

V prvem krogu do zmage tudi Koper in Mura

Mura - Nafta sobotainfo.com/Jure Banfi
Nogometaši Mure so z 1:0 premagali Nafto, Koper je bil v gosteh z enakim izidom boljši od Radomljanov.

V Murski Soboti sta se srečali ekipi, ki sta v poletnem prestopnem roku ukrepali povsem različno. Mura je bila pri spremembah v kadru zmerna, Nafta, ki je v prvi ligi prvič po 12 letih, pa je praktično razpustila ekipo iz prejšnje sezone in v zadnjih tednih zbrala "fante z vseh vetrov". Čeprav ne eni ne drugi ob začetku sezone niso navdušili, pa je Muri z golom po slabi uri igre zmago zagotovil Matic Maruško.

Sobočani so prvi zagrozili, ko je od daleč poskusil Maruško in žogo poslal malce čez vrata Nafte. V 13. minuti je nato dobro posredoval Žan Mauricio v Naftinih vratih, ko je poskusil Gal Kurež.

Amadej Maroša je bil naslednji, ki je pri Muri neuspešno streljal, Nafta pa je po 15 minutah začela pogumneje igrati, vendar je bil domači Almin Kurtović tisti, ki je spet prišel do strela. Tudi po njem je ostalo pri 0:0.

Rezultat se ni spremenil tudi po prvem resnejšem poskusu Nafte v 36. minuti, ko je od daleč sprožil Szabolcs Szalay, isti igralec pa je malce zatem prišel do strela iz bližine, tudi takrat je bil neuspešen.

V drugem polčasu je po petih minutah spet streljal Kurež, takrat je zgrešil z roba kazenskega prostora, v 59. minuti pa so domači le povedli, po kotu in odbijanju se je žoga znašla rahlo na desni strani v bližini gola, tam pa jo je pričakal Maruško in jo poslal v mrežo.

Kljub vodstvu je trener domačih Tonči Žlogar posegel v napadalni del ter na igrišče poslal najodmevnejšo poletno okrepitev Daria Vizingerja. A se tudi po tem vstopu ni posebej iskrilo, je pa Mura dobro nevtralizirala Nafto, ki je bila kljub malce odločnejši igri dokaj nemočna.

Prva zmaga v gosteh v tej sezoni

Radomljani in Koprčani za uvod v sezono niso pokazali posebej živahne predstave, so pa iz nje zmagovalci šli gostje z Obale. Izbranci Oliverja Bogatinova so odločilni zadetek dosegli v 75. minuti, strelec je bil novinec Felipe Curcio. Domača zasedba pod vodstvom Darjana Slavica je bila v prvem polčasu nekoliko konkretnejša, v drugem pa z izjemo ene akcije niti ni ogrozila tekmečevega vratarja.

Obračun v Domžalah se je začel z nekajminutno zamudo zaradi težav Koprčanov na poti proti stadionu, v uvodnih 20 minutah pa ni ponudil presežka, šele v 21. so domači prišli do zaključnega strela, a so ga gostje blokirali. Nevarneje je bilo v 22. minuti, ko je bil s strelom z glavo neuspešen Uroš Korun.

Koprčani dolgo niso prišli do zaključka, je pa v 32. minuti poskusil novinec Omar El Manssouri, vendar je precej zgrešil cilj z roba kazenskega prostora. V 44. minuti je domači napadalec Nino Kukovec poskusil z glavo, vendar tudi njegov strel ni bil posebej nevaren, čeravno je letel v okvir vrat.

Tudi uvod drugega polčasa ni prinesel kakšne resne nevarnosti, igra je bila dokaj previdna z obeh strani, napadalnih prebliskov pa zgolj za vzorec. Precej je bilo prekinitev, ekipi sta hitro izgubljali žogo, tako da povezanih akcij praktično ni bilo.

V 75. minuti pa je dogajanje prebudil zadetek Kopra. Po kotu je najprej z volejem poskusil Wisdom Sule, domači so strel blokirali, žoga pa se je odbila na levo stran kazenskega prostora do Curcia, temu pa iz bližine ni bilo težko zadeti za 1:0.

Le tri minute pozneje bi lahko gostitelji izenačili, ko je pred golom poskusil Gaber Dobrovoljc, a je meril v vratarja Metoda Jurharja.

Radomljani so se v izdihljajih tekme trudili izenačiti, pošiljali visoke žoge proti napadalcem, a vse to ni obrodilo želenih sadov, na drugi strani pa Primorcem ni uspelo izkoristiti protinapadov, ki so se ponujali ob razredčeni obrambi.

Prva liga Telemach, 1. krog:

Olimpija : Primorje eMundia  2:0 (1:0)
Boultam 44., Kojić 65.

Kalcer Radomlje : Koper  0:1 (0:0)
Curcio 75.

Mura : Nafta 1903  1:0 (0:0)
Maruško 59.

Nedelja:
Maribor - Domžale
Celje - Bravo Kostel

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.