Šport > Nogomet
71 ogledov

Celjani po evropsko jesen, prednost branita tudi Olimpija in Maribor

NK Celje Profimedia
V evropskih tekmovanjih danes na delu tri slovenske ekipe: Celjani na Irskem, Ljubljančani v Moldaviji in Mariborčani v Srbiji.

Nogometaši Celja, Olimpije in Maribora so pred tednom dni na domačih tleh ugnali svoje mednarodne tekmece, danes pa so pred njimi povratni kvalifikacijski obračuni 3. kroga v evropski in konferenčni ligi. Celjani bodo v okviru evropske lige gostovali na Irskem, Ljubljančani in Mariborčani pa v konferenčni ligi v Moldaviji in Srbiji.

Celjska zasedba je na prvi tekmi premagala Shamrock Rovers z 1:0, ob 21. uri pa jo čaka še drugo dejanje slovensko-irskega klubskega obračuna. Zasedbo iz mesta grofov v primeru napredovanja na zadnji stopnici pred skupinskim delom tekmovanja v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini čaka grški Paok. Ob zmagi bi si že zagotovili evropsko jesen, v primeru poraza pa bo svojo mednarodno pot nadaljevala v konferenčni ligi, kjer jo čaka zmagovalka kazahstansko-armenskega dvoboja Pjunik - Ordabasi.

Mariborčani so na prvi tekmi premagali tekmece iz prestolnice Vojvodine z 2:1, hkrati pa se zavedajo, da jih na povratnem dvoboju v Bački Topoli ob 20. uri čaka nova zahtevna preizkušnja proti motiviranemu tekmecu. Najboljše izhodišče pred povratno tekmo so si priigrali ljubljanski nogometaši, ki bodo tekmo v Tiraspolu začeli s prednostjo treh golov.

Olimpija se bo v primeru napredovanja pomerila proti poražencu švedsko-hrvaškega dvoboja iz evropske lige Elfsborg - Rijeka, Maribor pa čaka zmagovalec švedsko-finskega dvoboja v konferenčni ligi Djurgarden - Ilves. Na obeh omenjenih prvih tekmah je bilo 1:1, obe današnji povratni tekmi pa bosta na Švedskem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice