Šport > Košarka
368 ogledov

Durant pred vrnitvijo domov postal manjšinski lastnik nogometnega velikana

Kevin Durant Profimedia
Durant je pariškemu zlatu dodal še naložbo v nogometni klub PSG.

Zvezdnik lige NBA Kevin Durant, ki je skupaj z ameriško reprezentanco v Parizu postal olimpijski prvak v košarki, je postal nov manjšinski delničar trikratnega branilca naslova francoskega prvenstva v nogometu ligue 1 Paris Saint-Germaina, so potrdili pri dvanajstkratnih francoskih prvakih, poroča medijska mreža ESPN.

Nedavni dobitnik zlate olimpijske medalje z ekipo ZDA na olimpijskih igrah 2024 je vložil nekaj milijonov dolarjev lastnega denarja, da se je pridružil klubu, je neimenovan vir povedal za ESPN. To je storil prek Arctos Sports Partners, ameriškega investicijskega sklada, ki je leta 2023 kupil 12,5-odstotni delež kluba, PSG pa je ocenjen na 4,6 milijarde dolarjev (4,25 milijarde evrov).

Cilj Durantovega prihoda v klub je nadaljnji razvoj blagovne znamke PSG v ZDA z vidika trženja in sponzorstva, zlasti upoštevajoč klubsko svetovno prvenstvo leta 2025 in svetovno prvenstvo leta 2026, ki bosta v naslednjih dveh poletjih onstran velike luže.

Petintridesetletni Durant, ki igra za Phoenix Suns, je sicer velik navdušenec in ljubitelj evropskega nogometa in je delni lastnik ekipe Philadelphia Union, ki tekmuje v severnoameriški nogometni ligi MLS. Je dober prijatelj s predsednikom PSG Naserjem al Kelajfijem in je pred svojo naložbo večkrat obiskal poligon za trening Parižanov in stadion Parc des Princes.

Šestega avgusta med igrami v Parizu je tudi šel mimo kampusa PSG, da bi pozdravil nekatere igralce, osebje in glavnega trenerja Luisa Enriqueja. Durant naj bi bil zelo navdušen nad sodelovanjem v klubu, je še povedal vir za ESPN, in naj bi bil zelo resen glede svoje naložbe v klub.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice