Šport > Košarka
1888 ogledov

MVP - "Malo više popio". Noro, kako so Jokić in druščina proslavili medaljo

Nikola Jokić Youtube
Košarkarji Srbije so z zmago nad Nemčijo prišli do zaslužene bronaste medalje, katero so tudi primerno proslavili.

Košarkarji Srbije so si s sobotno zmago nad Nemčijo priborili bronasto olimpijsko medaljo. Od svetovnih prvakov so bili boljši s 93:83 in tako prišli do svojega drugega olimpijskega odličja pod uradnim nazivom Srbija.

To je namreč druga olimpijska medalja za Srbijo v košarki (če ne štejemo zraven medalj, ki jih je osvojila Jugoslavija), potem ko je leta 2016 v Rio de Janeiru osvojila srebro. Obenem so se Srbi s sobotno zmago Nemcem maščevali za lanskoletni poraz v finalu svetovnega prvenstva.

Srbija je sicer do tekme za tretje mesto prišla po četrtkovem dramatičnem porazu proti ZDA v polfinalu. Proti sanjski zasedbi zvezdnikov iz lige NBA je v prvem polčasu vodila za 17 točk, v zadnjo četrtino pa krenila s 13 točkami prednosti. Zadnjih deset minut so nato z delnim izidom 32:15 dobili Američani.

A čeprav jim se jim je senzacionalna zmaga za las izmuznila, so se Srbi izjemno razveselili tudi bronaste olimpijske medalje, o čemer pričajo tudi posnetki z zabave po osvojeni medalji ter z uradne podelitve.

Prvi zvezdnik Srbije in aktualni MVP lige NBA Nikola Jokić je tako med podelitvijo še komaj stal na nogah, na spletu pa so se pojavili šaljivi komentarji, da kratica MVP po novem pomeni: "Malo više popio".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • nostradamus 17:46 11.avgust 2024.

    ko jokic poje cetniske pesmi je to sprejemljivo po drugi strani tompsona pljuvajo ko kao poje ustaske pesmi ko nas bora zmerja z beckimi konjusari je ravno tako sprejemljivo cudni smo mi ljudje cudni

Sorodne novice