Šport > Košarka
1448 ogledov

Dallas Mavericks podpisali izjemno zanimivega košarkarja

Jamarion Sharp Profimedia
Dallas Mavericks so pripeljali najvišjega košarkarja kolidž lige, ki bo tako del ekipe v pripravah pred začetkom nove sezone.

S prihodom Spencerja Dinwiddieja so Dallas Mavericks zapolnili še zadnje mesto na 15-članskem seznamu košarkarjev za prihajajočo sezono. A to ne pomeni, da gre lahko vodstvo ekipe mirno na počitnice, saj je pred njim naloga, da zapolni kader za priprave pred začetkom sezone, saj lahko seznam košarkarjev na pripravah vsebuje 21 igralcev.

In čez vikend so Mavs pripeljali prvega izmed igralcev, ki bodo pred začetkom sezone trenirali z Luko Dončićem in druščino. Dobro obveščena novinarja o dogajanju znotraj organizacije Chris Haynes in Grant Afseth sta namreč poročala, da so Mavericks sklenili enoletno sodelovanje s kar 226 centimetrov visokim centrom Jamarionom Sharpom.

Pogodba mu seveda omogoča sodelovanje na pripravah, toda strokovnjaki so prepričani, da imajo pri Dallasu dolgoročne načrte z zelo zanimivim košarkarjem, katerega naj bi po zaključku priprav želeli priključiti svoji ekipi Texas Legends v razvojni NBA G ligi.

Haynes in Afseth sta še opozorila, da so se pri Dallasu lahko prepričali v Sharpov potencial, potem ko je poleti že branil barve Mavericks v poletni NBA Summer ligi. Gre sicer za novinca, ki ni bil izbran na naboru in je bil minulo sezono najvišji igralec v celotni kolidž ligi.

22-letni orjak je sicer svoji prvi dve kolidž sezoni nastopal za John A. Logan College (iz Cartervilla, Illinois), kjer je v svoji drugi sezoni na tekmo beležil neverjetnih 5,8 blokad. Naslednji dve sezoni je igral za Western Kentucky, kjer je dosegal 7,8 točk, 7,6 skokov in 4,4 blokade na tekmo ter bil obe sezoni najboljši bloker NCAA kolidž lige. V minuli sezoni se je preselil na sloviti kolidž Ole Miss, kjer je njegova produkcija skupaj z minutažo nekoliko upadla (3,3 točke, 4,1 skokov, 2,4 blokad).

Tekom svojega igranja za Dallas Mavericks v poletni ligi pa je vodstvo moštva navdušil predvsem s svojo obrambo, saj je na petih tekmah v manj kot 15 minutah na tekmo beležil 2,6 blokad. Nekoliko manj impresivna je sicer bila njegova statistika v napadu, kjer je povprečno dosegal le 2,6 točk. A je hkrati v manj kot petnajstih minutah vpisal skorajda 5 skokov na tekmo.

Zelo verjetno se Sharp ne bo razvil v vrhunskega igralca, toda vsekakor ima nekaj atributov, ki so prepričali Dallas, da mu ponudi priložnost. Stari košarkarski pregovor namreč pravi: "višine se košarkarja ne da naučiti". Luki in drugim prvokategornikom pa bo na pripravah vsekakor prišlo prav, da se bodo merili s takšnim obrambnim specialistom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice