Šport > Košarka
3463 ogledov

Pri Dallasu v veliki dilemi, odreči se bodo morali priljubljenemu igralcu

Markieff Morris Profimedia
Pri Dallas Mavericks se bodo morali odločiti, kateremu izmed dveh v slačilnici zelo priljubljenih igralcev bodo namenili zadnje mesto v kadru.

Dallas Mavericks so s prihodom Spencerja Dinwiddieja zapolnili vseh petnajst igralskih mest, ki jih imajo lahko v kadru, s tem pa so se znašli pred precejšnjo težavo. V ekipi tako več nimajo mesta, a obenem ameriški mediji poročajo, da bi Mavs radi podaljšali sodelovanje z Markieffom Morrisom, kateremu je poleti potekla pogodba.

Morris se je Dallasu pridružil v menjavi za Kyrieja Irvinga in je bil minulo leto in pol eden najpomembnejših členov slačilnice, saj naj bi kot pravi veteran skrbel za vzdušje ter skupaj držal moštvo, tudi ko temu ni šlo na igrišču. Mavericks naj bi si svojega vodjo slačilnice želeli pripeljati nazaj.

Dobro obveščeni novinar Marc Stein tako poroča, da je izmed aktualne petnajsterice najbolj ogrožen še en izjemno priljubljen igralec v moštvu, A. J. Lawson, ki se je ekipi najprej pridružil z dvosmerno pogodbo (registriran je bil tudi za Dallasovo ekipo v razvojni NBA G ligi, Texas Legends), a je soigralce in vodstvo v minuli sezoni tako navdušil s svojim trdim delom in potencialom, da so mu ponudili navadno pogodbo, saj od njega še marsikaj pričakujejo

Tako pa so se Mavs znašli na razpotju - ali pripeljati nazaj veterana in vodjo slačilnice, ali pa mladega nadarjenega košarkarja, za katerega so prepoznali, da je pred njim še zelo svetla prihodnost?

34-letni Morris je sicer v minuli sezoni in pol igral le na tekmah, ki so bile odločene že dosti pred koncem, vsega skupaj pa je za Mavs zbral 34 nastopov, z nekaj malo več kot osmimi minutami na tekmo. V minuli sezoni je sicer povprečno dosegal 2,5 točk in 1,5 skoka na tekmo. Toda mnogi mladi igralci ter tudi ostali člani ekipe so ga izpostavili kot ključni člen v slačilnici.

A. J. Lawson | Avtor: Profimedia Profimedia

Lawson pa ima po drugi strani pri vsega 24 letih pred sabo še zelo svetlo prihodnost, v dveh letih pri Dallasu pa je vodstvo in soigralce navdušil s svojim trudom na treningih ter nespornim talentom, saj naj bi imel še veliko prostora za razvoj.

Mladi Kanadčan je sicer postal tudi že član kanadske reprezentance, v minuli sezoni pa je dobil priložnost na 42 tekmah Dallasa, a je prav tako kot Morris večinoma igral v zadnjih minutah tekme, ko so na parket prišli rezervisti. Povprečno je dobil dobrih sedem minut na tekmo, tekom katerih je dosegal 3,2 točke in 1,2 skoka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice