Šport > Košarka
412 ogledov

NBA zvezdnik se vrača v Dallas, Luka dobil veliko okrepitev

Luka Dončić Spencer Dinwiddie Profimedia
Luki Dončiću se bo pri Dallasu ponovno pridružil Spencer Dinwiddie.

Dallas Mavericks se še naprej krepijo. Po Klayu Thompsonu, Quentinu Grimesu in Najiju Marshallu so za prihodnjo sezono severnoameriške košarkarske lige NBA pripeljali nazaj znan obraz. Enaintridesetletni Spencer Dinwiddie se je namreč s teksaško zasedbo dogovoril za enoletno pogodbo, poroča vedno dobro obveščeni Shams Charania.

Dinwiddie je preteklo sezono preživel pri Brooklyn Nets in LA Lakers, zdaj pa se bo znova pridružil ekipi, ki ji je leta 2022 pomagal priti do finala zahodne konference. Tekom dveh različnih sezon je na 76 tekmah z Mavsi v povprečju dosegal po 17,1 točke in 4,9 podaje ter bil ob Luki Dončiću najboljši igralec v ekipi.

V Dallas je najprej prispel kot del menjave za Latvijca Kristapsa Porzingisa, katerega so se ob izteku prestopnega roka 2022 želeli rešiti. Sprva se je zdelo, da je bil Dinwiddie pripeljan zgolj zato, da se Dallas znebi Porzingisove pogodbe, a je kmalu po svojih odličnih predstavah postal ljubljenec občinstva.

Toda leto kasneje je moral v Brooklyn, ko so v začetku leta 2023 pri Dallasu začutili, da bi lahko v svoje vrste pripeljali Kyrieja Irvinga in so zanj morali ponuditi primerno odškodnino, katera je med drugim zajemala tudi Dinwiddieja.

Luka Dončić Spencer Dinwiddie | Avtor: Profimedia Profimedia

V prejšnji sezoni je nato iz Brooklyna šel v Toronto, s katerim pa se je predčasno razšel in postal prost igralec. Znova se ga je povezovalo z Dallasom, a je izbral Los Angeles Lakers, katerim se je priključil do konca sezone. Zdaj se bo znova pridružil ekipi, pri kateri je kazal ene izmed svojih najboljših predstav.

Dinwiddie je namreč v preteklosti že dokazal, da mu izjemno ustreza igra ob boku Luke Dončića, saj je v enem letu pri Dallas Mavericks dosegal svoje najboljše številke, kar se tiče odstotka zadetih metov iz igre (47 %) ter odstotka zadetih metov za tri točke (40 %).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice