Šport > Košarka
401 ogledov

Izjemna čast! Olimpijski košarkarski turnir tudi s slovenskim pridihom

Boris Krejič Profimedia
Na košarkarskem olimpijskem turnirju bo pravico delil tudi Boris Krejič.

Med tridesetimi izbranci, ki bodo delili pravico na olimpijskem košarkarskem turnirju, bo tudi Kranjčan Boris Krejič. S tem bo postal četrti slovenski košarkarski sodnik na OI po Iztoku Remsu, Saši Puklu in Damirju Javorju.

Krejič je v zadnjih letih močan člen sodniških ekip na tekmovanjih pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze Fiba. Sodil je že na prvenstvih stare celine in svetovnem prvenstvu ter v začetku meseca na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Španiji.

Krejič je sicer prvi slovenski sodnik po Iztoku Remsu (1999), ki je med drugim sodil tudi na finalni tekmi eurobasketa, saj ga je ta čast doletela leta 2022, ko je sodil finale med Španijo in Francijo.

Prav tako je imel čast soditi polfinalno tekmo svetovnega prvenstva, ko je lani vodil tekmo med Nemčijo in ZDA, zdaj pa bo s svojo prvo udeležbo na olimpijskih igrah doživel nov vrhunec svoje bogate kariere.

Boris Krejič | Avtor: Profimedia Boris Krejič (levo) na olimpijskih kvalifikacijah v Valencii Profimedia

Na košarkarskem turnirju bo sicer tudi sedem sodnic. Povprečna starost sodnikov je 40 let, najmlajši je star 31 let, najstarejši pa 52 let.

Olimpijski košarkarski turnir za moške in ženske bo potekal od 27. julija do 11. avgusta, skupinska faza obeh tekmovanj bo odigrana v Lillu, izločilni boji pa v Parizu.

Na žalost na njem ne bo slovenske reprezentance, ki je bila neuspešna na kvalifikacijskem turnirju v grškem Pireju in tako ostaja pri enem nastopu na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice