Šport > Košarka
24936 ogledov

Eden najboljših soigralcev razkril pravi razlog, zakaj je zapustil Luko

Derrick Jones Jr. Epa
Derrick Jones Jr. je razkril, zakaj se je odločil, da zapusti Dallas in okrepi Los Angeles Clippers.

NBA košarkar Derrick Jones Jr. je lansko poletje presenetil z odločitvijo, da odkloni svoje zadnje leto 3,3-milijonske pogodbe s Chicago Bulls ter rajši podpiše enoletno 2,7-milijonsko pogodbo z Dallas Mavericks. Toda Jones je dobro vedel, kaj počne.

Nekdanji košarkar ekip Phoenix Suns, Miami Heat in Portland Trail Blazers je namreč verjel vase, da bo sicer za eno sezono prejel nekoliko nižjo plačo, a si bo z igranjem ob boku Luke Dončića toliko dvignil svojo vrednost, da se mu bo na koncu izplačalo. In še kako je imel prav ...

Jones je bil v minuli sezoni eden najboljših igralcev Dallasa, ki se je ravno na krilih novih okrepitev ter epskih predstav Luke Dončića prebil vse do velikega finala lige NBA, Jones pa se je v moštvu uveljavil kot njegov najboljši obrambni igralec.

V svoji najboljši sezoni lige NBA je v prvi postavi začel kar 66 od svojih 76 odigranih tekem, povprečno pa je na parketu preživel več kot 23 minut, tekom katerih je beležil 8,6 točk, 3,3 skoke in eno asistenco, ves čas pa je bil v obrambi zadolžen za nasprotnikovega najboljšega igralca. V končnici pa je nato svoje predstave in številke dvignil še na višjo raven.

Derrick Jones Jr. | Avtor: Epa Epa

Mnogi so po izjemni sezoni pričakovali, da bo podaljšal svoje sodelovanje z Dallasom, a se je prvak v zabijanju z vikenda zvezd leta 2020 odločil, da okrepi velike rivale zadnjih sezon, Los Angeles Clippers, s katerimi je podpisal triletno 30-milijonsko pogodbo.

Mnoge je odločitev, da zapusti ekipo, ki je prišla vse do finala lige, in okrepi osovražene rivale, katere so tokrat izločili v prvem krogu končnice, presenetila, a je v pogovoru z Lawom Murrayem iz The Athletica pojasnil razlog za svojo odločitev.

"Po pogovoru z lastnikom, vodstvom kluba in trenerji me je navdušila njihova želja, kako so si me želeli, da pridem v ekipo in zasedem pozicijo trojke ali štirke v moštvu, da sem agresiven v napadu ter da sem to, kdor sem, v obrambi. Ter da poizkusimo napasti naslov prvaka," so z odnosom pri podpisu pogodbe ter visokimi ambicijami Jonesa prepričali Los Angeles Clippers.

"Zdaj moram stopiti na parket ter dokazati, kdo sem. Ko sem bil pri Mavericks, sem bil njihov najboljši branilec, vsak večer sem pazil na nasprotnikovega najboljšega košarkarja. Na to sem bil ponosen. Vedno sem pravil, da sem v tem eden najboljših, zato me zadolžite za nasprotnikovega najboljšega igralca," je še Jones pojasnil, kaj so njegovi glavni atributi, ki jih bo prinesel v mesto angelov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice