Šport > Košarka
8957 ogledov

"Če imate igralca, ki ne igra obrambe ..."

Luka Dončić Profimedia
ESPN-ova komentatorja sta si celo med tekmo poletne lige dala duška na Lukov račun.

Da naš košarkarski zvezdnik Luka Dončić ni najbolj priljubljen pri ameriških medijih, je že dolgo jasno. Zdaj pa so pri ESPN-u, enem najostrejših dežurnih kritikov Luke, šli še korak dlje, saj sta njihova komentatorja Doris Burke in Mark Jones celo med tekmo poletne NBA lige našla čas, da sta udarila po našem košarkarju.

Burkova sicer velja za eno najbolj znanih ženskih športnih novinark na svetu, a je vsaj v primeru Luke vse prej kot objektivna, kar je bilo najbolj opazno letos tekom finalne serije med Dallas Mavericks in Boston Celtics, ko je kot komentatorka izkoristila vsako priložnost, da se spravi nad Dončića.

Tokrat pa se ji je pri prenosu tekme poletne NBA lige med Atlanto Hawks in Washington Wizards za mikrofonom pridružil znani Lukov kritik Mark Jones. In tako smo sredi četrte četrtine tekme, ki ni imela niti najmanjše veze z Luko, doživeli nov napad na našega košarkarja.

"V finalu smo lahko videli, kako ključno je lahko, če imate igralca, ki ne igra obrambe," je z vsem skupaj začel Jones, Burkova pa ni zamudila priložnosti, da se mu pridruži. "Vsekakor smo. In naš Marcus Thompson je za Athletic o tem napisal odličen članek. Luka bi to moral vzeti kot priložnost, da zraste."

ESPN tako nadaljuje s svojim linčem Dončića, čeprav je bil Luka kljub očitnim težavam s poškodbo še vedno daleč najboljši igralec celotne serije ter tudi edini razlog, da so košarkarji Dallasa sploh prišli tako daleč in na koncu izgubili proti ekipi, ki je bila najboljša že po rednem delu in ni v končnici proti nobeni ekipi izgubila več kot eno tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • BenX 09:31 13.julij 2024.

    Za obrambo mora malo shujšat, ker trenutno res ni ničemur podoben, glede vrhunskega napada pa je zadnje čase precej padel. Mu manjka kaka zadeta trojka in pa (pre)pogosto malo morje izgubljenih žog. Posledica poškodb? Poškodbe (kolena) pa opet posledica kilogramov? 🤔

  • Rim 09:16 13.julij 2024.

    Saj mnenje niti ni brez soli. To mu res manjka v primerjavi z vrhunskostjo napada. Če bi dodal še recimo vsaj skoraj enak nivo obrambe, pa bi bilo res že kičasto. Pri letih kot je, je to lahko glavna smer napredka.

Sorodne novice