Šport > Košarka
2646 ogledov

Luka izbran za najboljšega igralca lige NBA!

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je dobitnik nagrade ameriške medijske hiše ESPN za najboljšega igralca lige NBA.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je dobitnik nagrade ESPY, letnih nagrad za odličnost v športu, ki jo od leta 1993 podeljuje ameriška medijska hiša ESPN. Dobil je priznanje za najboljšega igralca severnoameriške lige NBA.

Luka Dončić | Avtor: Instagram/Luka Dončić Instagram/Luka Dončić
Luka se je na novo veliko priznanje v svoji karieri že odzval, saj je preko socialnih omrežij delil novico, da je bil izbran za nagrado ESPY za najboljšega košarkarja lige NBA, obenem pa se je zahvalil vsem navijačem, ki so glasovali zanj.

Za Luko je sicer najuspešnejša sezona v njegovi karieri, v kateri je na lastnih ramenih popeljal ekipo Dallas Mavericks vse do velikega finala lige NBA, sezono pa je zaključil kot najboljši strelec lige s povprečjem 33,9 točk na tekmo, katerim je dodal 9,2 skoka in 9,8 asistenc, prav tako pa je vpisal 21 trojnih dvojčkov. Bil je izbran tudi na tekmo zvezd ter v prvo peterko lige.

Dončić je za prestižno nagrado premagal Shaia Gilgeousa-Alexandra, Nikolo Jokića ter Jaysona Tatuma, ki so skupaj z Luko tvorili četverico nominirancev.

Gilgeous-Alexander je sezono zaključil v drugem krogu končnice, ko je bil zanj usoden ravno Lukov Dallas, sicer pa je povrečno dosegal 30,1 točk, 5,5 skokov in 6,2 asistenc. Jokić, ki je bil še tretjič v karieri izbran za MVP-ja lige, je povprečno dosegal 26,4 točk, 12,4 skoke in 9 assitenc, a je sezono prav tako zaključil v drugem krogu končnice. Tatum pa se je letos okronal s svojim prvim šampionskim prstanom, povprečno pa je na tekmo dosegal 26,9 točk, 8,1 skokov in 4,9 asistenc.

Med številnimi nagradami za posamezne športe so sicer za najboljšega voznika določili Nizozemca Maxa Verstappna iz formule 1, Patrick Mahomes iz ekipe Kansas City Chiefs pa je najboljši igralec ameriškega nogometa.

Mahomes je dobil tudi priznanje za najboljšega športnika med vsemi. Najboljša športnica je A'ja Wilson, košarkarica ženske WNBA iz ekipe Las Vegas Aces. Telovadki Simone Biles je uspela najboljša vrnitev na tekmovališča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice