Šport > Košarka
2230 ogledov

Nova lepa uvrstitev izjemne generacije Slovenk

ženska košarkarska reprezentanca do 20 let KZS
Slovenke EP končale na petem mestu.

Slovenska košarkarska reprezentanca deklet do 20 let si je z zmago proti Poljski s 74:65 priborila končno peto mesto na evropskem prvenstvu v Litvi.

Slovenke so se izkazale z borbeno igro, priborile so si kar 46 skokov (Poljska 28), imele pa so tudi več podaj (19-14) ter bile bolj natančne v metu za dve točki (56%-32%).

Strelsko je bila najbolj razpoložena Lea Bartelme, ki je zbrala 22 točk in osem podaj. 

Lea Bartelme | Avtor: KZS KZS

Poleg nje so barve Slovenije zastopale še Kim Žibert, Hana Sambolić, Ajša Sivka, ki je lani postala najkoristnejša igralka EP do 18 let, ko so Slovenke osvojile naslov evropskih prvakinj, Zala Šrot, Elena Lazarević, Sara Sambolić, Mia Žeks, Špela Brecelj, Živa Mišjak Cujnik, Tjaša Turnšek in Nina Stavrov.

"Zadovoljen sem, da so dekleta pokazala karakter in se niso predala do konca, čeprav se je skozi prvenstvo nekajkrat zdelo, da smo v izgubljenem položaju. Ponosen sem tudi na celoten štab, da smo kljub težavam, ki smo jih imeli med pripravami in prvenstvom, dosegli zares lepo uvrstitev," je dejal selektor Ernest Novak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice