Šport > Košarka
146 ogledov

Južni Sudan v zadnji minuti vodil proti ZDA, nato je žogo dobil LeBron

LeBron Jamers Profimedia
LeBron James rešil ZDA pre.d porazom z Južnim Sudanom

Košarkarji Južnega Sudana so bili na pragu morda največjega presenečenja sezone. Na prijateljski tekmi v Londonu so bili tik pred koncem na pragu zmage proti olimpijski reprezentanci ZDA, ki ji je šele v končnici zmago s 101:100 zagotovil zvezdnik LeBron James.

Devetintridesetletni James, vodilni strelec večne lestvice lige NBA, je v Areni O2 skupaj dosegel 25 točk, tudi odločilni koš osem sekund pred koncem.

Južni Sudan je polčas dobil z 58:44, tik pred tem pa je razlika znašala celo 16 točk. Američani so zaostanek sicer izničili, a niso naredili odločilne razlike. Z delnim izidom 8:0 je Sudan iz zaostanka 92:99 na koncu prišel do vodstva s 100:99 in šele James je preprečil sramoto.

"Na koncu se je izšlo dobro za nas. Tekma je bila pomembna, da začutimo, kako bo v Parizu. Za nas je to dobra izkušnja in velik opomin, da je težko igrati proti tekmecem, ko je za njih dvoboj z ZDA največja izkušnja v življenju. Pričakovati moramo, da bodo vsi igrali tako," je po tekmi povedal trener ZDA Steve Kerr.

"Južni Sudan je igral odlično. Jaz svoje naloge nisem opravil dobro, saj ekipe nisem ustrezno pripravil. Nismo bili dovolj zbrani in to je moja krivda," je še dodal Kerr.

V Kamerunu rojeni Joel Embiid je k zmagi ZDA dodal 14 točk in sedem skokov, Anthony Davis, ki je vstopil s klopi, pa 15 točk in 11 skokov. Za Južni Sudan je 24 točk dosegel Marial Shayok.

Ekipi se bosta na olimpijskih igrah vnovič pomerili 31. julija.

LeBron Jamers | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice