Šport > Olimpijske igre
287 ogledov

Bizarno! Za nastop na olimpijskih igrah žrtvoval svoj prst

Matt Dawson Profimedia
Avstralski hokejist na travi je za olimpijske igre žrtvoval del prsta.

Avstralski hokejist na travi Matt Dawson je privolil v delno amputacijo prsta na desni roki, zato da bi lahko nastopil na poletnih olimpijskih iger, ki se pričnejo naslednji teden v Parizu. Tridesetletni športnik, ki je s svojimi soigralci osvojil srebro na prejšnjih poletnih igrah v Tokiu, si je namreč pred kratkim zlomil prstanec na desni roki ter s tem ogrozil svoj nastop na letošnjih igrah.

Zdravniki so mu svetovali, naj se odloči za mavec in okrevanje ali pa privoli v delno amputacijo prsta ter si tako zagotovi nastop na svojih tretjih olimpijskih igrah. Dawson se je odločil za slednje in je operacijo prestal ta teden.

Matt Dawson | Avtor: Profimedia Profimedia

"S plastičnim kirurgom sem sprejel tehtno odločitev, ne le zaradi priložnosti, da zaigram v Parizu, ampak tudi za življenje po tem," je hokejist povedal za avstralsko televizijo Channel Seven tik pred svojim odhodom v Francijo. "Najboljša možnost je bila, da si odstranim zgornji del prsta. Trenutno to predstavlja manjšo spremembo, a mislim, da je tudi vznemirljiv izziv," je dodal.

Selektor avstralske hokejske reprezentance Colin Batch je povedal, da je Dawson s tem izkazal neverjetno predanost njihovemu cilju. "Vsaka mu čast ... nisem prepričan, če bi sam to naredil, a on je, torej super."

Avstralija je na prejšnjih poletnih igrah izgubila proti Belgiji v finalu, a ima eno zlato medaljo z iger leta 2004. Avstralske hokejiste prvi letošnji olimpijski izziv čaka 27. julija, ko se bodo soočili z Argentino, olimpijsko prvakinjo iz leta 2016.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice