Šport > Košarka
5424 ogledov

Noro, kaj je eden najbolj kontroverznih NBA asov izjavil o Luki

Luka Dončić in Dillon Brooks Profimedia
Dilon Brooks nima dvomov, katerega igralca je najtežje pokrivati na celem svetu.

Kanadska košarkarska reprezentanca bo na letošnjih olimpijskih igrah za zvezdniško ekipo ZDA ena izmed glavnih favoritinj za olimpijsko medaljo, potem ko je svoj preboj v sam svetovni vrh potrdila že na minulem svetovnem prvenstvu z bronasto medaljo.

Ekipa Kanade, ki bo lovila svojo prvo olimpijsko košarkarsko medaljo po davnem letu 1936, je resnično polna zvezdnikov, kot sta recimo Shai Gilgeous-Alexander ter Jamal Murray, a mnogi košarkarski strokovnjaki vam bodo zatrdili, da je duša in srce te reprezentance kontroverzni Dillon Brooks.

Luka Dončić in Dillon Brooks | Avtor: Profimedia Profimedia

Gre za enega najboljših obrambnih igralcev na svetu, ki se ne boji "umazati rok" za dosego cilja. Brooks tako med ostalimi igralci in predvsem navijači velja za izjemno nepriljubljenega igralca, katerega pa navijači njegove ekipe naravnost obožujejo, tako da si je uspel med njimi ustvariti pravi kultni status.

Kanada sicer na letošnjih olimpijskih igrah nastopa v tako imenovani skupini smrti, saj jim v skupini A delajo družbo še Španija, Grčija in Avstralija in obeta se pravi spektakel v boju za mesta, ki vodijo v četrtfinale. Kanado sicer prva tekma čaka v soboto, ko ji bo nasproti stala ekipa Grčije s superzvezdnikom Giannisom Antetokounmpom.

Pred spopadom z enim najboljših košarkarjev zadnjih let so tako novinarji specialista za obrambo Brooksa povprašali, katere tri igralce bi izpostavil kot košarkarje, ki jih je najtežje pokrivati. A če so pričakovali, da bo Brooks zapihal na dušo naslednjnim nasprotnikom ter izbral odličnega Grka, so se motili.

"Luka (Dončić),je kot iz topa izstrelil najboljši obrambni igralec zadnjega svetovnega prvenstva. "Mislim, da tudi Shai (Gilgeous-Alexander),je v svoj jagodni izbor dodal svojega reprezentančnega kolega, preden se nekako ni mogel odločiti, s kom bi dopolnil svojo trojico. Ko pa je opazil, kako Andrew Nembhard pozorno opazuje njegov odgovor, je med smehom dodal: "In Andrew Nembhard!"

Brooks morda res ne velja za enega najboljših košarkarjev na svetu in njegove izjave morda nimajo toliko teže, kot besede največjih NBA zvezdnikov, toda če te za igralca, ki ga je najtežje pokrivati, razglasi eden najboljših obrambnih igralcev sveta, tudi to marsikaj pomeni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice