Šport > Košarka
747 ogledov

Zvezdniški prestop v NBA! Nekdanji MVP se seli k Jokiću

Russell Westbrook Profimedia
Nekdanji MVP lige NBA Russell Westbrook je nov član ekipe Denver Nuggets, kjer bo združil moči z aktualnim MVP-jem.

Ameriški košarkar Russell Westbrook je nov član moštva Denver Nuggets. 35-letni organizator igre je z ekipo iz ameriške zvezne države Kolorado podpisal dveletno pogodbo, so zapisali številni ameriški mediji. Po poročanju ameriške medijske hiše ESPN vrednost pogodbe znaša 6,2 milijona evrov. Pred prihodom v Denver je bil sicer Westbrook član moštva Los Angeles Clippers, za katerega je v lanski sezoni v povprečju dosegal 11,1 točke, 5 skokov in 4,5 asistence na tekmo.

Russell Westbrook | Avtor: Profimedia Profimedia
Westbrook bo v Denverju med drugim združil moči s srbskim centrom Nikolo Jokićem in kanadskim branilcem Jamalom Murrayem, ki sta glavna zvezdnika lanskih prvakov. V ekipi zlatih zrn bosta tako moči združila kar dva nekdanja MVP-ja rednega dela sezone lige NBA.

Jokić se je z najprestižnejšim individualnim priznanjem v svetu košarke okronal kar trikrat v zadnjih štirih letih, Westbrook pa v sezoni 2016/17. Ameriški organizator igre ima tudi rekord po številu trojnih dvojčkov, saj ga je dosegel 199-krat, kar je največ med vsemi košarkarji v ligi, tudi za 18 več od velikega Oscarja Robertsona, medtem ko je Jokić na večni lestvici četrti s 130.

Westbrook je tudi devetkrat sodeloval na tekmi vseh zvezd, devetkrat pa je bil tudi uvrščen v eno izmed prvih peterk lige NBA, medtem ko je dvakrat zaključil sezono kot najboljši strelec lige in trikrat kot najboljši asistent. Je tudi eden izmed zgolj dveh košarkarjev v zgodovini, ki je sezono zaključil s povprečjem trojnega dvojčka, kar mu je sicer uspelo kar štirikrat.

Z reprezentanco ZDA je postal svetovni prvak leta 2010 v Turčiji, dve leti pozneje pa je osvojil še zlato medaljo na olimpijskih igrah v Londonu. "Gospod trojni dvojček" je sicer v ligi NBA igral še za Oklahomo, Houston, Washington in Los Angeles Lakers. Za prve je nastopal kar enajst sezon, medtem ko se pri ostalih ekipah ni zadržal dlje kot dobro sezono.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice