Šport > Košarka
2598 ogledov

Dallas pripeljal novo okrepitev, NBA strokovnjak navdušen

Kessler Edwards Profimedia
Dallas Mavericks so se dogovorili z nadarjenim Kesslerjem Edwardsom, da podpiše dvosmerno pogodbo.

Vedno dobro obveščeni ameriški NBA novinar Shams Charania poroča, da so se Dallas Mavericks dogovorili za sodelovanje z mladim krilnim igralcem Kesslerjem Edwardsom, ki je po koncu sezone postal prost igralec. Mavericks so z nekdanjim igralcem Brooklyn Nets in Sacramento Kings podpisali dvosmerno pogodbo, kar pomeni, da bo hkrati na voljo tudi Dallasovi razvojni ekipi Texas Legends v NBA G ligi.

Čeprav so Mavs v svoje vrste pripeljali igralca, ki je tekom svojih treh sezon v najmočnejši ligi na svetu povprečno dosegal vsega 3,5 točk na tekmo, pa so nekateri košarkarski strokovnjaki, med njimi tudi Dalton Trigg, navdušeni nad najnovejšo pridobitvijo. Trigg je celo Edwardsa imenoval za najbolj zanimivega igralca z dvosmerno pogodbo, kar so jih Mavs kdajkoli podpisali.

Gre namreč igralca, ki bi lahko zelo ustrezal igri Dallasa, saj je tip igralca, ki bi se lahko lepo dopolnjeval s prvima zvezdnikoma ekipe Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom, saj naj bi šlo za zelo nadarjenega mladeniča, katerega krasita predvsem igra v obrambi in met za tri točke. Dve prvini, za kateri si vsak navijač Dallasa želi, da bi ju njihova ekipa izboljšala v prihajajoči sezoni.

Zanimivo je sicer, da je Edwards največ priložnosti dobil ravno v svoji prvi sezoni lige NBA, ko je za Brooklyn odigral 48 tekem, od tega 23 celo v prvi postavi, ter dokazal, da mu je mesto v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. To je bila tudi sezona, ko je povprečno igral več kot 20 minut na tekmo ter povprečno dosegal 5,9 točk in 3,6 skokov na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 09:59 28.julij 2024.

    No glede na njegovo povprečje doseženih točk na tekmo se mi zdi, da ga met za 3 točke ne krasiti tako zelo, ker če bi ga, bi moral imeti vsaj trikratnik sedanjega!

Sorodne novice