Šport > Nogomet
936 ogledov

Pri Realu se odločili za ekstremno potezo, navijači ogorčeni

Navijači Real Madrida Profimedia
Real Madrid je rekordno dvignil cene vstopnic.

Evropski nogometni prvak Real Madrid je zvišal cene vstopnic na rekordne vrednosti, potem ko je prejšnji mesec pripeljal francoskega zvezdnika Kyliana Mbappeja. Real bo čez deset dni na prvi domači tekmi letošnje sezone gostil Valladolid, za ogled tekme pa je treba odšteti med 95 in 210 evri.

Valladolid se je sicer letos poleti vrnil iz druge lige, za tekmo s takšnim tekmecem na Santiagu Bernabeuu pa je bilo treba v minuli sezoni nameniti vsaj 55 evrov. "To je res velika porast cen vstopnic. Očitno plačujemo za prihod Mbappeja," je za hrvaško tiskovno agencijo Hino dejal 43-letni navijač v Madridu.

"Prejšnje leto sem podaljšal letno članarino, ki jo imam od leta 2018, za četrti ring visoko izza gola," je dodal. Gre za najcenejši del stadiona, za katerega je, kot pravi, odštel 650 evrov, v prejšnji sezoni pa 600 evrov. Dela v muzeju, zato si ne more privoščiti prostora z boljšim pogledom na igrišče. Za dražji del stadiona je letna naročnina 1650 evrov, prej pa je bila 1500.

Kraljevski klub, ki je v sredo zvečer z zmago nad italijansko Atalanto z 2:0 osvojil evropski superpokal, v tej sezoni nastopa v sedmih tekmovanjih. Poln mednarodnih zvezdnikov, kot sta 21-letni Jude Bellingham in 23-letni Vinicius Junior, je v vseh v vlogi favorita. V zadnjih letih je ogled takšnih nogometašev v živo za povprečnega ljubitelja nogometa postal zelo drag, a še nikoli tako kot zdaj.

Vodstvo kluba je prepričano, da bodo tribune kljub nezadovoljstvu s podražitvijo napolnjene. "Real Madrid je univerzalen klub. Navijači po vsem svetu ga nosijo v svojih srcih," je po zmagi nad Atalanto v Varšavi dejal predsednik kluba Florentino Perez.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:15 16.avgust 2024.

    No, če drugega ne, je končno tudi navijačem Real Madrida kapnilo, kdo je na kuncu plačnik tovrstnih odmevnih prestopov... Dolgo je trajalo!

Sorodne novice