Šport > Nogomet
130 ogledov

Zvezdnik oznanil konec reprezentančne kariere

Manuel Neuer Epa
Neuer končal reprezentančno kariero.

Nemški nogometni vratar Manuel Neuer je objavil, da končuje igranje za reprezentanco, so poročale tiskovne agencije, tudi nemška dpa. Osemintridesetletni Neuer je za izbrano vrsto zbral 124 nastopov.

"Po dolgih in intenzivnih pogovorih z družino in prijatelji sem se odločil končati reprezentančno kariero. Vsak, ki me pozna, ve, da to ni bila lahka odločitev," je pojasnil Neuer. Ta se je s to potezo pridružil kolegom Toniju Kroosu, Thomasu Müllerju in Ilkayu Gündoganu, ki so prav tako končali igranje za izbrano vrsto.

Neuer je zadnjo tekmo igral v četrtfinalu letošnjega evropskega prvenstva, kjer je gostiteljica Nemčija izgubila proti poznejšemu prvaku Španiji.

Izkušeni vratar še ima pogodbo z Bayernom do konca sezone 2024/25, s katerim si želi priti v finale lige prvakov. Tega bo gostila prav münchenska Allianz Arena.

Pred Bayernom je Neuer branil za Schalke 04, pri katerem je bil do leta 2011. Prvi reprezentančni nastop je vpisal leta 2009 na prijateljski tekmi v Dubaju proti Združenim arabskim emiratom. Z nemško vrsto je leta 2014 postal svetovni prvak, ko je bil tudi izbran za najboljšega vratarja prvenstva.

Manuel Neuer, Leo Messi | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice