Šport > Nogomet
36 ogledov

Mura začasno skočila na vrh lestvice

NŠ Mura Jure Banfi/sobotainfo.com
Nogometaši Mure so v 6. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (0:0).

Mura je po dveh porazih znova prišla do zmage, četrte v sezoni. Zanjo pa se je na tekmi, ki sicer ni bila posebej razburljiva, morala precej potruditi. Odločilna je bila enajstmetrovka v 85. minuti, ki je Muro vsaj začasno popeljala na vrh lestvice. Radomljani na gostovanjih doslej še niso osvojili točke, vse štiri doslej so zbrali na domači zelenici.

Čeprav je Mura odločneje začela, so imeli Radomljani v sedmi minuti izvrstno priložnost za vodstvo, a se je izkazal Florijan Raduha po poskusu Roka Štormana iz bližine. Po mirnejšem nadaljevanju v poletni pripeki je nato v 23. minuti Amadej Maroša poskusil z volejem spremeniti izid, vendar je meril previsoko iz osrčja kazenskega prostora.

V 35. minuti so imeli črno-beli še eno priložnost, ko je Maroša spet prišel do strela v kazenskem prostoru, a je zadel Roka Ljutića. Pri tem so domači zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko, a jih sodniki niso uslišali.

Uvod drugega polčasa je spet pripadel domačim, ki so nanizali nekaj (pol)priložnosti, a posebej nevarni vseeno niso bili, čeprav se je Maroša trudil prebijati radomeljsko obrambo. In prav on je moral v 65. minuti prepustiti mesto Tilnu Ščernjaviču, igra pa še naprej ni ponudila posebne živahnosti.

Šele v 83. minuti je dogajanje postalo bolj razburljivo, ko so domači dobili enajstmetrovko po Štormanovem igranju z roko. To pa je v 85. zanesljivo izvedel Dario Vizinger. Odtlej so domači zgolj še branili minimalno prednost in jo tudi ubranili kljub nevarnemu poskusu Mateja Mamića s 25 metrov v 93. minuti.

Mura bo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Olimpiji, Radomlje pa bodo dan prej gostile Bravo.

* Stadion Fazanerija, sodniki: Matković, Kovačič, Horvat.
* Strelec: 1:0 Vizinger (85./11 m).
* Mura: Raduha, Pucko, Proleta, Cipot, Sadriu, Nuhanović (od 73. Spiridonović), Maruško, Jovićević (od 46. Kurtović), Kurež (od 65. Strajnar), Maroša (od 65. Ščernjavič), Vizinger (od 87. Zulić).
* Radomlje: Kobal, Vukasović, Dobrovoljc, Ljutić (od 87. Pogačar), Mamić, Gnjatić, Moses, Malenšek (od 87. Kompan Breznik), Štorman (od 87. Kujabi), Davidović (od 78. Gajzler), Vučenović (od 65. Kukovec).
* Rumeni kartoni: Jovićević, Cipot, Kurtović, Pucko; Gnjatić.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice