Šport > Nogomet
492 ogledov

Po tekmi Rijeke in Olimpije pridržali 18 oseb

Neredi navijačev na tekmi Rijeka : Olimpija Profimedia
Po tekmi Rijeke in Olimpije so na Rujevici pridržali tudi deset navijačev Olimpije.

Tekmo kvalifikacij za konferenčno ligo med Rijeko in ljubljansko Olimpijo, ki se je končala z remijem 1:1, si je v četrtek na reškem stadionu Rujevica ogledalo 6480 gledalcev, pridržanih pa je bilo 18 oseb, je sporočila hrvaška policija. Večina zaradi poskusa vstopa na stadion s pirotehničnimi sredstvi, mamili ali maskirnimi sredstvi.

Olimpija Rijeka Lepa popotnica Šport Olimpija z remijem na Reki preprečila črn slovenski dan

Nogometaši Olimpije so sicer na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij konferenčne lige na Reki igrali neodločeno 1:1. Povratna tekma bo čez en teden v Ljubljani.

Na Rujevici je bilo med skupno 6480 gledalci tudi 350 navijačev ljubljanske ekipe, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Policija je po tekmi pridržala 18 oseb, med njimi več mladoletnikov, in sicer deset gostujočih in osem navijačev domače ekipe.

Neredi navijačev na tekmi Rijeka : Olimpija | Avtor: Profimedia Profimedia

Večino pridržanih so ujeli pri poskusu vstopa na stadion s pirotehničnimi sredstvi, kot so rakete ali dimne bombe, z mamili in predmeti, primernimi za maskiranje obraza, z balaklavami ali šali.

Policija je vsem izrekla globo za prekršek, kazen pa čaka tudi enega od ljubljanskih navijačev, ki je v drugem polčasu na južni tribuni prižgal pirotehnično sredstvo.

Poleg tega so neznanci med tekmo zažgali ali odvrgli več kosov pirotehnike, policisti pa nadaljujejo kriminalistično preiskavo za odkrivanje storilcev, še piše Hina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 15:03 23.avgust 2024.

    Kdaj bo Slovenija uredila zakon o navijačih po zgledu UK ?

Sorodne novice