Šport > Nogomet
4405 ogledov

Po enajstmetrovki Olimpiji prekinjena tekma v Mariboru, nato pa ...

viole superpokal maribor 2012 Anže Petkovšek
Veliki derbi je bil prekinjen. Kasneje se je nadaljeval in se končal z remijem.

Na dvoboju med Mariborom in Olimpijo je prošli do incidenta. Sodniki so po posredovanju iz sobe za VAR dosodili sumljiv prekršek za enajstmetrovko gostov, ko je Lan Vidmar v kazenskem prostoru podrl Thalissona. Strel z bele točke je želel izvesti Raul Florucz, ki pa ga je zadel predmet, ki je poletel s tribune. Sodnik David Šmajc je dvoboj prekinil in obe ekipi poslal v garderobo.

Prekinitev je trajala skoraj pol ure, nato sta se zasedbi vrnili na zelenico. Še pred izvedbo najstrožje kazni sta imeli na voljo pet minut za ogrevanje. 

Florucz je nato izvedel strel z bele pike, a je na navdušenje domačih navijačev Ažbe Jug skočil v svojo desno stran in odbil žogo. Ostalo je tako pri 0:0.

V 23. minuti je Šmajc še enkrat dosodil enajstmetrovko. Znova je moral posredovati VAR, prekršek je bil namreč storjen tik izven kazenskega prostora, končni rezultat pa je bil tako le prosti strel. Florucz je okroglo usnje poslal v živi zid.

Le tri minute kasneje je Maribor povedel. Žoga se je kar nekaj časa odbijala po šestnajstercu Ljubljančanov, nato pa jo je umiril Josip Iličić in jo podal na 11 metrov, kjer je pritekel Žiga Repas in zadel pod prečko za 1:0. To je bil njegov prvi zadetek v vijoličastem dresu.

Gostje so za izenačenje potrebovali slabih deset minut. Znova je težave domači obrambi povzročil Florucz, poslal žogo pred vrata, kjer je zadela Ivana Durdova, a se odbila na nogo Justasu Lasickasu, ki jo je poslal mimo tokrat nemočnega Juga. To je bil že drugi gol Litovca na največjih slovenskih derbijih.

Uvod drugega dela je terensko pripadel Mariboru, Pijus Širvys pa je v 55. minuti sprožil prvi nevarnejši strel v tem delu igre. Malce zatem je na drugi strani neuspešno poskusil Lasickas, v 60. minuti pa je Durdov s preslabotnim strelom zapravil novo lepo priložnost zeleno-belih.

Maribor je nato pritiskal, Etienne Beugre je bil eden tistih, ki so zgrešili v kazenskem prostoru, v 84. in 85. minuti pa je imel Diogo Pinto priložnosti za ljubljansko vodstvo, predvsem druga je bila izjemna, saj mu je Jug podal žogo, Pintu pa mu ga v dvoboju ena na ena ni uspelo ugnati.

Ažbe Jug | Avtor: Profimedia Profimedia

V 95. minuti je na drugi strani streljal Marko Božić, vratar Olimpije Matevž Vidovšek pa je dobro posredoval.

Več sledi ...
 

Prva liga Telemach, 6. krog:

Maribor : Olimpija  1:1 (1:1)
Ž. Repas 26.; Lasickas 35.

Lestvica:
 1. Koper             6  4  0  2  9:2 12
 2. Olimpija          6  3  3  0  8:3 12
 3. Mura              6  4  0  2  8:6 12
 4. Bravo             5  3  1  1 10:5 10
 5. Maribor           5  2  3  0  9:5  9
 6. Celje             4  2  1  1  8:6  7
 7. Primorje          5  2  0  3  5:9  6
 8. Kalcer Radomlje   6  1  1  4  5:9  4
 9. Nafta 1903        5  1  0  4  2:10 3
10. Domžale           6  0  1  5  3:12 1

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice