Šport > Nogomet
321 ogledov

Igral za Arsenal, Romo in Juventus, zdaj končal kariero

Wojciech  Szczesny Profimedia
Poljski nogometni vratar je sklenil kariero.

Poljski nogometni vratar Wojciech Szczesny je le nekaj tednov po tem, ko se je sporazumno razšel z Juventusom, prek Instagrama sporočil, da pri 34 letih končuje svojo bogato kariero, poroča Reuters.

Szczesny je rodno Varšavo zapustil kot 16-letnik, profesionalno kariero pa je začel v Londonu pri Arsenalu. Za prvo ekipo topničarjev je od leta 2009 do leta 2015 odigral 181 tekem, nato pa ga je Arsenal za dve leti posodil Romi. Leta 2017 se je preselil k Juventusu, za katerega je odigral 252 tekem, trikrat pa je z njim postal tudi italijanski prvak.

V poljski reprezentanci je zbral 84 nastopov.

"V Anglijo sem odšel z eno željo, služiti denar z igranjem nogometa, doživel sem mnogo več. Vse, kar imam, dolgujem prelepi nogometni igri," je na Instagramu zapisal Szczesny.

Wojciech  Szczesny | Avtor: Profimedia Profimedia

V dresu topničarjev je bil v sezoni 2013/14 postal 'zlata rokavica' Premier League, v Serie A pa je bil za najboljšega vratarja izbran v sezoni 2022/23. Z Arsenalom je osvojil dva FA pokala in angleški superpokal, z Juventusom pa poleg treh državnih naslovov še tri pokale in dva superpokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice