Šport > Nogomet
65 ogledov

Italijanski reprezentant in član Juventusa se seli na Otok

Federico Chiesa Profimedia
Chiesa iz Juventusa k Liverpoolu.

Italijanski nogometni reprezentant in član Juventusa Federico Chiesa bo kmalu zaigral v dresu angleškega Liverpoola. Klub iz Anfielda je zanj odštel 13 milijonov evrov.

Chiesa je z Liverpoolom podpisal pogodbo do leta 2028. Ob prihodu k novemu delodajalcu ni skrival navdušenja: "Zelo sem srečen. Komaj sem čakal, da sem postal član Liverpoola. Srečna je tudi moja družina." Chiesa se je ob tem Juventusu in njegovim navijačem zahvalil za vso podporo v minulih letih.

Ofenzivni vezist je sicer nosil dres Juventusa vse od leta 2020, pri čemer je do leta 2022 zanj igral kot posojen igralec Fiorentine.

Za klub iz Torina je 26-letnik skupaj odigral 98 tekem in dosegel 31 zadetkov ter z njim v sezonah 2020-21 in 2023-24 osvojil italijanski pokal. Leta 2020 je z Juventusom postal še zmagovalec superpokala.

Gre za novo okrepitev arabskega kluba, katerega člani so že brazilski zvezdnik Neymar, njegov rojak Malcom in Francoz Kalidou Koulibaly. Pred kratkem se je k Al Hilalu preselil tudi Portugalec Joao Cancelo.

Coman je v Bayern prišel leta 2013 in s klubom osemkrat osvojil nemško prvenstvo, trikrat pa pokal. Vrhunec kariere je bržkone doživel leta 2020, ko je z golom odločil finale lige prvakov proti francoskemu PSG za končnih 1:0. Pogodbo z Bavarci ima do leta 2027.

Kingsley Coman | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice