Šport > Nogomet
154 ogledov

Zgodovinska priložnost za slovenski nogomet

NK Maribor Epa
Slovenski nogometni trojček drevi odloča o svoji evropski usodi.

Trije slovenski nogometni klubi bodo danes odigrali odločilne tekme za preboj v skupinski del konferenčne lige. Ljubljanska Olimpija bo ob 19. uri v Stožicah v povratni tekmi četrtega kroga kvalifikacij za to tekmovanje gostila Rijeko, Celje bo doma ob 20.15 igralo proti Pjuniku, Maribor pa se bo ob isti uri v Ljudskem vrtu meril z Djurgardnom.

Na prvih tekmah si je najboljše izhodišče priigrala ljubljanska zasedba, ki je na Reki iztržila 1:1, zdaj pa si želi narediti še korak naprej in izločiti favorizirano hrvaško zasedbo. Ekipa pod vodstvom Victorja Sancheza v tej sezoni na 11 tekmah še ni izgubila, dobro predstavo je pokazala tudi konec tedna na večnem derbiju z Mariborom, ki se je končal z 1:1.

NK Olimpija Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

Mariborčani so na Švedskem izgubili z 0:1. Čeprav je bila domača zmaga zaslužena, pa so Štajerci pokazali, da bi ob podpori svojih navijačev lahko otežili delo favoriziranim igralcem s severa Evrope. Manjšo težavo bo predstavljala odsotnost kaznovanega branilca Svena Šoštariča Kariča, a imajo v vijoličnem taboru rešitve tudi za to.

Veliko rešitev pa morajo poiskati v Celju. Državni prvaki po tem, ko jih je znova prevzel Albert Riera, tavajo v megli, prave igre ni, posledično tudi izidi niso na pričakovani ravni. Poraz v Armeniji proti Pjuniku iz Erevana z 0:1 je bil glede na predstavo ene in druge ekipe še dober za celjsko.

NK Celje | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta na povratni tekmi ne bo mogla računati na kaznovanega Davida Zeca, ob tem imajo ob Savinji številne težave s poškodbami, a kljub vsemu, tudi presenetljivemu porazu v domačem prvenstvu proti Primorju z 0:3, verjamejo, da se jim bo prvič v zgodovini kluba uspelo prebiti v skupinski del evropskega tekmovanja.

Za slovenske klube bi bil preboj v skupinski del velik uspeh tudi s finančnega vidika. Za sam preboj v omenjeni del tekmovanja vsak klub dobi skoraj tri milijone evrov. Gre sicer za zgodovinsko priložnost, da bi Slovenija prvič v svoji zgodovini imela v skupinskem delu evropskih tekmovanj več kot enega predstavnika.

nogomet Olimpija - Celje Legenda kluba Šport O dnevu D za slovenski nogomet: To so bile le sanje še nekaj let nazaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice