Šport > Nogomet
1836 ogledov

Katastrofa prizadela slovenski nogometni klub, čez noč so ostali brez vsega

Požar v NK Zreče Facebook/NK Zreče
Prostore Nogometnega kluba Zreče je zajel hud požar.

Iz Nogometnega kluba Zreče, ki letos nastopa v članski ligi Medobčinske nogometne zveze Celje in cilja na prvo mesto ter uvrstitev v 3. slovensko nogometno ligo, je prizadela huda tragedija, so v soboto sporočili iz kluba.

V noči na soboto je namreč prostore kluba, za katerega so v preteklosti nastopala in v njem delovala nekatera slovita imena slovenskih zelenic, kot so Robert Pevnik, Denis Popovič in Blaž Kramer, zajel hud požar, v katerem so prostori kluba povsem zgoreli.

Požar v NK Zreče | Avtor: Facebook/NK Zreče Facebook/NK Zreče
Klub, pri katerem trenira kar 120 otrok in 30 članov, je tako ostal brez vse opreme ter prostorov, ki jih je uporabljal zadnjih 60 let in so bili srce priljubljenega nogometnega kluba, ki je skozi leta vzgojil in podpiral številne nogometne talente.

Požar, ki so ga zreški gasilci sicer hitro ukrotili, je na objektu pustil tako hudo škodo, da ga bodo morali podreti. Objekt je sicer zagorel zaradi dotrajane električne napeljave.

V klubu se kljub tej nesreči zavezujejo, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da se otroci in članska ekipa čim prej vrnejo na igrišče. Pri tem pa vse ljubitelje nogometa in športa prosijo za pomoč.

Če želite pomagati klubu, lahko svoj prispevek nakažete na spodnji TRR:

Nogometni klub Zreče, Šolska cesta 3, 3214 Zreče

TRR: SI56 0400 1004 7337 929

Namen: POMOČ PO POŽARU

SWIFT: KBMASI2X

"Vsak prispevek, ne glede na višino, bo pomagal, da ponovno zgradimo naš klub in omogočimo našim mladim športnikom, da nadaljujejo s svojo ljubeznijo do nogometa," so sporočili iz kluba.

"Hkrati se iz srca zahvaljujemo vsem klubom, ki so že ponudili pomoč. Vaša solidarnost nam v teh težkih trenutkih veliko pomeni in nam daje dodatno moč, da nadaljujemo," so še dodali.

NK Zreče je bil sicer ustanovljen leta 1961, v svoji dolgoletni zgodovini pa je večinoma nastopal v tretjem ali četrtem kakovostnem rangu slovenskih tekmovanj. Klub se lahko pohvali s kar štirimi naslovi četrte lige (trikrat v MNZ Celje in enkrat v Štajerski ligi), medtem ko je sezono 1999/2000 končal celo na tretjem mestu 3. slovenske nogometne lige sever.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice