Slovenija
1781 ogledov

Spet gori. Nad požar trije air tractorji

požar na Krasu air tractor Jure Makovec/STA
Zagorelo na težko dostopnem terenu.

Na Tolminskem, na pobočju Porezna je danes zagorelo. Kot je za STA potrdil direktor uprave za zaščito in reševanje Leon Behin, gre za težko dostopen teren, zato so v akcijo že poslali tri letala za gašenje air tractor. Po trenutnih informacijah gori približno pol hektara terena, ocenjujejo pa, da nevarnosti za širjenje do objektov ni.

Letala, ki so že zraku, bodo zalila območje, gasilske enote na terenu pa bodo poskrbele za prekop terena za preprečitev širjenja požara.

Glede na to, da gre za težko dostopen teren in da so na območju zabeležili tudi nevihte, kaže, da je požar najverjetneje povzročil udar strele. Ta je bil sicer odgovoren za vse večje požare v naravnem okolju v zadnjih 14 dneh, je opozoril Behin in spomnil, da so se na upravi za zaščito in reševanje odločili, da bo od sobote znova razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na Primorskem. V naravnem okolju bo prepovedano izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Požarna ogroženost naravnega okolja se bo v prihodnjem tednu predvidoma povečevala tudi v večjem delu preostale države, so sporočili z uprave.

Požar Žrnovnica povsem blizu hiš zagorelo pri splitu Svet Obsežen požar na Hrvaškem, gasilci s skrajnimi močmi rešili hiše hiša požar pogorišče Šest mrtvih Svet Novo o tragediji šestčlanske družine: Otroka našli v maminem naročju

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Ender3 18:30 30.avgust 2024.

    Upam tudi, da je varno brez poškodb pristal..

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:10 30.avgust 2024.

    Novinarji? Od kdaj imamo tri airtracorje