Šport > Nogomet
885 ogledov

Umrl nekdanji as Premier lige, star je bil le 39 let

Sol Bamba Profimedia
Iz Turčije prihajajo tragične novice o smrti Sola Bambe.

Turški nogometni klub Adanaspor je v noči iz sobote na nedeljo sporočil tragično novico o smrti tehničnega direktorja kluba Sola Bambe, nekdanjega nogometaša iz Slonokoščene obale, ki je svoja najboljša leta preživel na Otoku pri številnih škotskih, angleških in valižanskih klubih.

"Naš tehnični direktor Souleymane Bamba, ki se je včeraj pred tekmo proti nogometnemu klubu Manisa slabo počutil, je bil odpeljan v univerzitetno bolnišnico Manisa Celal Bayar, kjer je na žalost izgubil bitko za življenje. Naše sožalje njegovi družini in naši skupnosti," so sporočili iz kluba.

Bambi so leta 2021, ko je še igral za Cardiff City, diagnosticirali Non-Hodgkinov limfom, vendar so po uspešni kemoterapiji razglasili, da je uspešno premagal raka. Vrnil se je na igrišča, kjer je znova igral za Cardiff City ter leto kasneje za Middlesbrough, preden je leta 2022 pri 37 letih sklenil aktivno kariero ter nato pred selitvijo v Turčijo pri Cardiffu deloval kot pomočnik trenerja.

Sol Bamba | Avtor: Profimedia Profimedia

Reprezentant Slonokoščene obale, ki je za "Slone" zbral 46 uradnih nastopov, je sicer kariero začel pri PSG-u, preden ga je pot zanesla na Otok, kjer je nastopal za škotska kluba Dunfermline in Hibernian, preden je prestopil k Leicester Cityju. Sledili sta kratki epizodi pri italijanskem Palermu in turškem Trabzonsporju, preden se je znova vrnil na Otok. Pred Cardiff Cityjem in Middlesbroughom je nastopal še za Leeds United.

"Vsi pri nogometnem klubu Leeds United smo strti po novici, da je umrl naš nekdanji kapetan Sol Bamba. Naše misli so v tem tragičnem času z njegovo družino in prijatelji, katerim izrekamo iskreno sožalje. Počivaj v miru, Sol, za vedno boš v naših srcih," so se preko Twitterja od svojega nekdanjega kapetana poslovili pri Leeds United.

Na tragično novico so se odzvali tudi pri valižanskem Cardiff Cityju, s katerim je Bamba okusil tudi premierligaški nogomet. "Z najglobljo žalostjo smo izvedeli za smrt klubske legende Sola Bambe. Kot igralec in trener je bil Solov vpliv na naš nogometni klub neizmeren. Bil je junak, vodja v slačilnici in pravi gospod. Naše misli so z njegovimi prijatelji, družino in vsemi, ki so imeli srečo, da so poznali in imeli radi Sola."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice