Šport > Nogomet
2789 ogledov

Odlična novica! Nemški reprezentančni dres bo zamenjal za slovenskega!

Alessandro Blažič Profimedia
Mladi nogometaš Kölna bo na voljo slovenski U19 reprezentanci.

Pred slovensko nogometno reprezentanco U19 je razburljivo obdobje, saj bo Slovenija v naslednjih dneh (5.9.-10.9.) gostila turnir Slovenia Nations Cup 2024, na katerem se bodo naši mladi upi pod vodstvom selektorja Miša Brečka najprej pomerili z reprezentanco Katarja (Preddvor, 5.9.), nato Poljske (Ljubljana, 7.9.), za konec pa še Irske (Kranjska Gora, 10.9.).

Turnir bo služil predvsem kot priprave za novembrske kvalifikacije, pred katerimi je Slovenija dobila pomembno okrepitev, saj bo prvič del slovenske mlade reprezentance tudi nadarjeni 18-letni vratar Kölna Alessandro Blažič, ki je do sedaj nosil dres nemških mlajših selekcij.

Alessandro Blažič | Avtor: Profimedia Profimedia
Vratar z nemškim in slovenskim potnim listom sicer brani v četrtem kakovostnem rangu nemške lige (Regionalliga West), kjer je prvi vratar druge ekipe Kölna, kjer si slačilnico deli s še enim slovenskim nogometašem, Jako Čubrom Potočnikom. V letošnji sezoni je branil na vseh šestih tekmah kluba, na katerih so rezervisti kozličkov vpisali štiri zmage, remi in poraz, Blažič pa je prejel štiri zadetke in na kar treh tekmah ohranil nedotaknjeno mrežo.

Naš novi mladi vratar pa se je izkazal predvsem v sezoni 2022/23, ko je s Kölnom osvojil nemški pokal v kategoriji do 19 let. Bil je veliki junak polfinala, ko je proti Herthi Berlin ubranil kat tri enajstmetrovke ter nato sam realiziral odločilno, ki je Köln popeljala v finale. Tam je nato padel še Schalke.

Za mlajše selekcije Nemčije je sicer zbral pet uradnih nastopov, nazadnje pa je barve "elfa" branil novembra na tekmi s Češko. Zdaj pa bo prvič debitiral tudi v dresu s slovenskim grbom, saj so pri NZS izkoristili dejstvo, da ima mladi vratar tudi naš potni list.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice