Šport > Nogomet
1593 ogledov

Naš reprezentant razkril stanje, potem ko ga je zadel topovski udar

Vanja Drkušić, topovski udar Twitter
Vanja Drkušić se je oglasil po incidentu, ko je na tekmi srbskega prvenstva tik ob njem eksplodiralo pirotehnično sredstvo "topovski udar".

Crvena zvezda je minuli vikend ob debiju Slovenca Vanje Drkušića v rdeče-belem dresu premagala Radnički iz Kragujevca, a je na žalost zmago in debi našega reprezentanta povsem zasenčil incident, ko je s strani Đavola (Hudičev), navijačev Radničkega, tik pred koncem prvega polčasa na igrišče priletel topovski udar, ki je eksplodiral v neposredni bližini slovenskega nogometaša.

Drkušić je bil po incidentu vidno pretresen, postalu mu je slabo, tako da ni bil v stanju nadaljevati s tekmo. Svoj debi je tako predčasno zaključil že ob polčasu, ko je ostal na klopi za rezerve, trener pa je v igro za drugi polčas moral poslati drugega branilca.

Zvezda, za katero je drugi slovenski reprezentant Timi Max Elšnik, odigral celotno srečanje, je na koncu slavila z 1:0. Slovenca sta predvsem v prvem polčasu kar nekajkrat opozorila nase, imela priložnosti, tekmo pa je odločil Mirko Ivanić v 85. minuti.

Mnoge je po tekmi skrbelo, kako je s slovenskim branilcem, a se je Drkušić še isti večer oglail preko socialnih omrežij ter pomiril svoje sledilce, ki so nestrpno čakali na poročilo o stanju enega najboljših branilcev minulega Eura.

"Debi za moj ljubljeni klub, sanjal sem o tem trenutku vse od trenutka, ko sem začel z nogometom in dobil prvi dres Crvene zvezde. Danes se je zgodilo nekaj, kar ne bi smelo biti del športa - petarda, ki je priletela na zelenico, je eksplodirala v moji neposredni bližini," se je nemudoma po tekmi oglasil Drkušić ter dodal, da ni utrpel hujših poškodb.

"Na srečo nisem težje poškodovan, bi pa ob tej priložnosti pozval vse navijače, naj svojo ekipo spodbujajo na pravi način - s spoštovanjem in ljubeznijo do športa. To vsekakor ni zgled, ki bi ga želeli poslati generacijam, ki prihajajo za nami. Čestitke ekipi za zelo pomembno zmago," je še dodal Drkušić.

Pri tem še velja izpostaviti, da je Drkušić na današnjem prvem treningu na Brdu pri Kranju pred uvodnima tekmama lige narodov že treniral s slovensko nogometno reprezentanco brez vseh omejitev.

Dan po incidentu se slovenski reprezentant počuti že dosti bolje, tako da se je lahko danes brez omejitev pridružil ostalim reprezentantom na treningu, so sporočili iz NZS.

Slovenija se bo sicer v Stožicah v petek ob 20.45 v ligi narodov pomerila z Avstrijo. V ponedeljek jo nato v ligi B čaka še domači dvoboj s Kazahstanom. Vanja Drkušić pa bo zagotovo pomemben adut, na katero slovenski selektor Matjaž Kek še kako računa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice