Šport > Nogomet
114 ogledov

Ronaldo sporočil pomembno odločitev glede nadaljevanja kariere

Ronaldo Profimedia
Cristiano Ronaldo kljub kritikam še naprej v portugalskem dresu.

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je prvič spregovoril o morebitnem odhodu iz reprezentance. "Če ne bom več dodana vrednost, bom prvi odšel," je dejal 39-letnik na novinarski konferenci pred tekmo lige narodov proti Hrvaški. V isti sapi je dodal, da "še ni tako daleč".

Cristiano Ronaldo, sicer tudi petkratni dobitnik zlate žoge za najboljšega, je s 130 goli na 212 mednarodnih tekmah rekorder svoje države.

Na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji pa je bil CR7 deležen množičnih glasnih kritik za svoje predstave. Tudi pri 39 letih je še vedno igral kot kapetan in stalni igralec ekipe, ne da bi v športnem smislu na igrišču dal vidnejši prispevek reprezentanci, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne, po euru mi še na kraj pameti ni prišlo, da je moj reprezentančni cikel že končan. Nasprotno, to me je še bolj motiviralo, da nadaljujem z reprezentanco," je dejal Ronaldo, ki mu je na minulem euru slovenski vratar Jan Oblak v 105. minuti spektakularno ubranil enajstmetrovko.

Portugalska je nato vseeno izločila Slovenijo po enajstmetrovkah, potem ko je Benjamin Šeško v 115. minuti zapravil veliko priložnost za zmago in v medijih postal tragični junak zgodovinske tekme osmine finala v Nemčiji.

"Kar čutim v tem trenutku, in to kažejo tudi trenerjeve besede, je, da bom še naprej vodja reprezentance in bom prvi prevzel poveljevanje," je dejal Ronaldo.

Vendar pa je odločitev o tem, kako dolgo bo še igral za portugalsko reprezentanco in svoj savdski klub Al-Nasr, pustil odprto. "Ne razmišljam dolgoročno. Vedno razmišljam kratkoročno," Ronalda še navaja dpa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice