Šport > Nogomet
863 ogledov

Ronaldo ne bo odnehal, dokler jih ne bo imel 1000

Ronaldo Profimedia
Cristiano Ronaldo je razkril svoj ambiciozen načrt in se spotoma obregnil ob nedokazljive dosežke svojih predhodnikov.

Najboljši strelec vseh časov Cristiano Ronaldo je v intervjuju z nekdanjim soigralcem Riom Ferdinandom razkril, da si želi pred koncem kariere, ki jo bo najverjetneje sklenil v Al-Nassru, preseči 1000 golov. Trenutno je pri številki 899, kar ga uvršča na vrh večne lestvice strelcev.

Čeprav bo prihodnje leto dopolnil že 40 let, pa Ronaldo na zelenicah še ni rekel zadnje besede, saj tudi po dveh desetletjih v svetovnem vrhu še vedno hrepeni po novih mejnikih in želi premikati meje mogočega.

Ronaldo Georgina Dvomov ni več Šport Ronaldo z izjavo o Georgini poskrbel za največji namig doslej

Zdaj ima pred očmi nov cilj, in sicer štirimestno število golov na uradnih tekmah, kar naj bi mu po lastni oceni uspelo v manj kot dveh letih, seveda pod pogojem, da mu ne bodo načrtov prekrižale poškodbe ali kakšne druge nevšečnosti.

Ob tem je poudaril, da bo pravo veljavo njegovemu rekordu dalo šele dokazno gradivo. Zelo ga namreč veseli, da bodo vsi njegovi zadetki podprti z video materialom, za razliko od nekaterih nogometnih velikanov, katerih dosežki so prej ljudsko izročilo kot pa neizpodbitno dejstvo. Pri tem je meril tudi na Peleja, ki naj bi v karieri zabil kar 1283 golov, od tega jih je uradno priznanih le 762.

"Najprej želim doseči 900 golov, moj naslednji izziv pa je 1000," je povedal Ronaldo in dodal: "Z eno pomembno razliko. Za vsak moj gol obstaja posnetek, tako da lahko vse dokažem."

Njegov sogovornik Ferdinand je ob tem planil v krohot. "Baraba. Ti si baraba," je v šali dejal.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Vse je posneto," je vztrajal Ronaldo. "Govoriš o Di Stefanu, Peleju, Eusebiu," je nekaj imen iz rokava stresel Ferdinand. "Vse jih spoštujem, toda moji goli ... če hočete še kakšnega več, jih imam še s treningov," se je pohvalil veteran, ki je v karieri igral za Sporting, Manchester United, Real Madrid, Juventus in Al-Nassr.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.