Šport > Nogomet
5720 ogledov

Portugalski zvezdnik razkril, kaj je rekel Ronaldu po zgrešenem penalu

Joao Palhinha in Cristiano Ronaldo Profimedia
Ronaldo po zgrešeni enajstmetrovki ni mogel zadrževati čustev, a je v težkih trenutkih prejel podporo soigralcev.

Nogometna velesila Portugalska je bila v osmini finala letošnjega Eura že na kolenih, ko je Slovenec Benjamin Šeško sredi podaljškov sam krenil proti vratarju Diogu Costi, a se je portugalski vratar izkazal z obrambo, kasneje pa še potrdil svoj status junaka, ko je slovenskim nogometašem obranil vse tri enajstmetrovke ter na koncu le popeljal svojo reprezentanco v pričakovani četrtfinale, potem ko se je tekma po 120 minutah končala z rezultatom 0:0.

A če so imeli Portugalci svojega junaka v obliki Coste, ni veliko manjkalo, da bi imeli svojega tragičnega junaka v obliki prvega zvezdnika reprezentance Cristiana Ronalda, ki je v podaljških zapravil celo enajstmetrovko, ko se je z izjemno obrambo izkazal Jan Oblak.

Petkratnega osvajalca Zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu so po zapravljeni priložnosti preplavila čustva, a so mu na pomoč priskočili moštveni kolegi z besedami vzpodbude. "Cristianu sem rekel, naj ne skrbi, saj bo zagotovo zadel naslednjega. In ga tudi je," je razložil Joao Palhinha, katerega so kamere ujele, kako tolaži objokanega Ronalda. Ta se je nato odkupil, saj je bil eden izmed treh Portugalcev, ki so po zadnjem sodnikovem žvižgu z bele točke premagali Oblaka in Portugalski priborili napredovanje.

Joao Palhinha in Cristiano Ronaldo | Avtor: Epa Epa

"Kljub vsemu je vzel žogo in bil prvi izmed nas, ki je izvedel enajstmetrovko. To kaže, kakšen človek je. Zgrešijo lahko le tisti, ki so dovolj pogumni, da poizkusijo. Toda to ga ni motilo, dobro ve, koliko zadetkov je že zabil, kako se strelja penale. In bilo je tako, da ni bila kriva njegova zgrešena enajstmetrovka, da nismo zmagali. Imeli smo dovolj drugih priložnosti, da bi predčasno vse končali. Šlo je za tekmo trpljenja in pokazali smo našo složnost, še posebej po situaciji s Cristianom. Šlo je za Cristiana, toda lahko bi bil kdorkoli, pa bi ravnali enako," je razkril Palhinha, eden glavnih motorjev portugalske igre.

Na svojo čustveno reakcijo po zapravljeni enajstmetrovki se je po tekmi odzval tudi Ronaldo. "Celo najmočnejši ljudje imajo svoje slabe dni. Bil sem na samem dnu, ko me je ekipa najbolj potrebovala. Najprej sem bil žalosten, a zdaj sem srečen. Tak je nogomet. Poln teh trenutkov, teh nerazložljivih trenutkov."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 17:51 03.julij 2024.

    Avtorju je še prišepetavanje pomembno. Piše brezvezne prispevke..

Sorodne novice