Šport > Euro 2024
33315 ogledov

Hud incident v zakulisju tekme med Slovenijo in Portugalsko

Print Screen
Po spletu so se razširili šokantni prizori nasilja, do katerega je prišlo med obračunom Slovenije in Portugalske na stadionu v Frankfurtu.

Varnostniki na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji so med tekmo osmine finale med Slovenijo in Portugalsko brutalno pretepli enega izmed obiskovalcev.

Po svetovnem spletu se je razširil nazoren posnetek, na katerem redarji na stadionu Waldstadion, kjer je Portugalska po strelih z bele pike izločila Slovenijo, pridržijo dva navijača, ki sta bila deležna grobe obravnave.

Medtem ko je eden z rokami sklenjenimi za hrbtom krotko ležal na tleh, je po drugem padalo z vseh strani. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Podrobnosti incidenta, v katerega je bilo poleg dveh navijačev vpletenih vsaj sedem varnostnikov, niso znane. S posnetka je razvidno, kako so redarji navijača zbili na tla in ga nato še naprej pretepali. Padale so pesti in brce, pri čemer je nemočni navijač, šlo naj bi za portugalskega državljana, kar pa ni uradno potrjeno, prejemal udarce tako v obraz kot v telo.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi do pretepa prišlo po tem, ko je glavni sodnik dosodil enajstmetrovko v korist portugalske reprezentance. Ob strelu Cristiana Ronalda se je z obrambo izkazal slovenski vratar Jan Oblak.

Evropska nogometna zveza (Uefa) dogodka (še) ni komentirala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • jakec1575 05:54 04.julij 2024.

    Tile "varnostniki" se vidi, da nimajo blage veze o ukrepih nevtralizacije. Gledajo okoli, če kdo gleda, Ko ulični pretepači. In to slabi ulični pretepači. Odškodnina ne gine. In to ne samo pretepenemu.

  • tonek 18:53 03.julij 2024.

    To je Nemčija da boš vskega podjebavl tam boš kasiral za stonj jih ni dobil

  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 15:58 03.julij 2024.

    A se še kdo spomni Gorazda Čamernika, ki so ga čefurski "varnostniki" v ljubljanskem lokalu Global pretepli do smrti?

Sorodne novice