Šport > Euro 2024
5060 ogledov

To je razlog, zakaj je Kek dobil rdeči karton

Matjaž Kek Profimedia
Matjaž Kek je moral zapustiti prostor ob zelenici.

Izkušeni italijanski sodnik Daniele Orsato je na dvoboju osmine finala med Portugalsko in Slovenijo izključil slovenskega selektorja Matjaža Keka, ki je tako moral drugi podaljšek spremljati s tribune. 

Dvainšestdesetletni strokovnjak je ob prekinitvi med prvim in drugim podaljškom sicer pristopil do sodnikov in izrazil svoje nezadovoljstvo z dosojeno enajstmetrovko, ko je Diogo Jota med štirimi Slovenci po mnenju mnogih iskal kontakt in bolj kot ne sam trčil v Vanjo Drkušića, Italijan pa je dokaj hitro pokazal na belo piko. Pri razpravljanju z delilci pravice naj bi Kek položil roko na enega izmed Orsatovih pomočnikov, to pa je po mnenju Italijana zadoščalo za rdeči karton.

Jan Oblak je nato sicer zaustavil strel Cristiana Ronalda in ga spravil v solze. A pa 120 minutah in izvajanju kazenskih strelov so vseeno napredovali Portugalci, saj je Diogo Costa postal prvi vratar na evropskih prvenstvih s tremi obranjenimi streli z bele pike, zaustavil je strele Josipa Iličića, Jureta Balkovca in Benjamina Verbiča.

Še prej je imel izjemno priložnost ob koncu drugega podaljška Benjamin Šeško, a je Costa dobil dvobo iz oči v oči.

Komentarjev 1
  • Ender3 13:56 02.julij 2024.

    Kek je zrel za zamenjavo. Naj gre na mesto Dalića..Hrvati ga imajo radi..

Sorodne novice