Šport > Euro 2024
91780 ogledov

"Slovenija ne igra kot reprezentanca, ampak kot ..."

EURO2024 Saša Despot
Iz portugalskega tabora pred drevišnjim obračunom osmine finala ne Euru 2024 svarijo pred kvalitetami slovenske izbrane vrste.

Portugalska nogometna reprezentanca, evropski prvak iz leta 2016, bo morala za preboj v četrtfinale Eura 2024 premagati Slovenijo. Gre za ponovitev nedavnega prijateljskega obračuna v Stožicah, kjer je domača izbrana vrsta zmagala z 2:0.

Analize sicer kažejo, da so Portugalci od poraza v Ljubljani v svojo igro vnesli določene taktične spremembe. Več o tem TUKAJ.

slovenski navijači Navijaška falanga Šport Slovenski jezik že odmeva na vsakem koraku

Slovenija bo proti Portugalski odigrala sploh prvo tekmo izločilnih bojev na katerem izmed velikih nogometnih tekmovanj.

Čeprav je vloga favorita na strani portugalske izbrane vrste, pa selektor Roberto Martinez svojim varovancem močno odsvetuje podcenjevanje na tekočem prvenstvu še nepremaganega nasprotnika.

Slovenci so namreč v skupinskem delu remizirali z Dansko, Srbijo in Anglijo.

Roberto Martinez | Avtor: Profimedia Profimedia
"Slovenijo dobro poznamo. Vse reprezentance imajo močno osebnost in verjamejo v možnost svojega uspeha," je pred drevišnjim zgodovinskim obračunom za naše nogometaše dejal Martinez. "Enako velja tudi za Slovenijo. So dobro organizirana in konkurenčna ekipa, ki verjame v to, kar dela. O zmagovalcu bodo odločale malenkosti, morali bomo igrati svojo najboljšo igro."

"Ta tekma bo drugačna, tukaj ne gre za prijateljski obračun, ampak za zgodovinski trenutek za slovenski nogomet. Prvič v zgodovini so se uvrstili v osmino finala evropskega prvenstva" je povedal Martinez in pohvalil selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka.

"Zelo spoštujemo in občudujemo delo njihovega trenerja, saj državna reprezentanca igra kot klub. Zelo hitri so v napadu, Andraž Šporar in Benjamin Šeško imata močno vez in uspeli so ohraniti nedotaknjeno mrežo proti Angliji. V obrambi so dobro organizirani in znajo igrati brez žoge. Kar so naredili na tem prvenstvu, je res izjemno. Spisali so zgodovino."

Tekma bo po predvidevanjih potekala po ustaljenem vzorcu, po katerem bo Slovenija ob izrazito manjši posesti žoge svojo priložnost iskala iz protinapadov. "Ne potrebujejo visoke posesti, da bi bili nevarni," še opozarja Martinez.

slovenija Kek reprezentanca Euro 2024 | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Garancija
    Garancija 23:56 01.julij 2024.

    Če že nismo zmagali,je pa oblak ubranil enajstmetrovko od ronalda,to je zame zmaga

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:25 01.julij 2024.

    Fučka se mi za fuzbal, ampak joj kako bi našim privoščila, da scat peljejo Portugalce.

  • Kmodri_ 17:11 01.julij 2024.

    Ko bodo Portugalci drevi šli domov, bo Ronaldo šel na psihiatrijo!