Šport > Euro 2024
3194 ogledov

Prve izjave po tekmi: Težko je govoriti o tem

Jon Gorenc Stanković Profimedia
Slovenski nogometaši po enajstmetrovkah izgubili proti Portugalcem v osmini finala EP.

Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3 (0:0, 0:0), potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele pike.

To je bila sicer 13. tekma Slovenije na velikih tekmovanjih. Postregla je z borbeno predstavo Kekovih fantov, ki so močno favorizirane Portugalce pripeljali vse do enajstmetrovk, tudi sami pa so zapravili izjemno priložnost za zmago v podaljšku. Na koncu pa se je trinajstica izkazala za nesrečno.

"Čustva so bila danes neverjetna, od ubranjene enajstmetrovke do naše priložnosti v zadnjih minutah, potem enajstmetrovke. Ampak to je nogomet. Enostavno kar lahko povem je, da sem ponosen na fante, na ekipo, konec koncev na vse naše navijače, ki so pričarali do vzdušje skozi celoten turnir. Verjamem, da bomo v prihodnjih letih videli več teh prizorov," je po koncu tekme za Televizijo Slovenije dejal Adam Gnezda Čerin.

"Počasi se je tekma odpeljala v smer, da smo mi prevzemali neko dobro pozicijo v fazi obrambe. Dobro smo zapirali vse poti do našega gola in Portugalci so s tem postali nervozni. Videli so, da jim ne gre vse od nog, kakor mora. Na koncu sem bil prepričan, da bomo iztržili neodločen izid. Če bi zadeli priložnost na koncu, bi lahko tekmo odpeljali v drugo smer, ampak ne obžalujemo tega, smo ponosni na ta uspeh in uživamo v tem trenutku," je še dodal.

Adam Gnezda Čerin | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko izgubiš po enajstmetrovkah proti takšni reprezentanci kot je Portugalska, potem vedno ostane neka žalost. Porazi se ne slavijo. Prava tekma, škoda, z nesrečnim koncem, ampak tako kot se je vrnilo po Srbiji zelo hitro proti Angliji, se bo tudi zdaj vrnilo. Res sem ponosen, ker vodim fante, ki imajo karakter. Okoli mene je ekipa, ki ve kaj hoče in ki je dobila veliko zadovoljstvo po tem, da je nogomet zopet doma v Sloveniji," je povedal selektor reprezentance Matjaž Kek.

"Ko vidiš vse to, je še težje. Ne vem, kaj bi rekel. Na žalost se ni izšlo. Zmagali so, ni prav veliko za povedati. Navijači so nekaj neverjetnega, zaradi vsega tega je še veliko težje, da danes nismo zmagali. Težko je govori o tem, še posebej nekaj minut po tem, ko se je vse to zgodilo. Živi smo bili v podaljških, imeli tudi priložnosti, da bi zadeli, ampak se ni izšlo, zmanjkalo je mogoče malo sreče. Na koncu so zasluženo zmagali, lahko jim čestitamo. Mi pa nismo zadovoljni, sploh po vsem trudu, ki smo ga vložili," pa je zaključil kapetan Jan Oblak.

Slovenija je sicer igrala na četrtem velikem turnirju po evropskem prvenstvu 2000 in svetovnih prvenstvih 2002 in 2010. Kekovi izbranci so sicer že s prebojem v izločilne boje dosegli največji uspeh na velikih tekmovanjih.

Komentarjev 2
  • Ender3 01:53 02.julij 2024.

    Na koncu poraz ampak, kekci imajo hud karakter..

Sorodne novice