Šport > Nogomet
1357 ogledov

Ronaldo pojasnil, zakaj je jokal, ko mu je Oblak ubranil penal

Cristiano Ronaldo Profimedia
Ronaldo je presenetil s svojo izjavo.

Le kateri nogometni ljubitelj se ne spomni tekme osmine finala letošnjega evropskega prvenstva med Slovenijo in Portugalsko, ko bi mali David z južne strani Alp skorajda premagal in izločil zvezdnikov polnega Goljata, ki si je napredovanje zagotovil šele po izvajanju kazenskih strelov?

Slovenija je bila izjemno blizu senzaciji, potem ke je sredi drugega podaljška naš napadalec Benjamin Šeško sam krenil proti portugalskemu vratarju, a je Diogo Costa odlično reagiral in zaustavil Šeškov strel, obenem pa tudi rešil velikega zvezdnika Cristiana Ronalda, saj njegova zgrešena enajstmetrovka tako na koncu ni bila usodna za Portugalsko.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Posnetki, kako legendarni Portugalec po ubranjeni enajstmetrovki Jana Oblaka joče kot mali otrok, so takrat preplavili splet in mnogi so zaradi njih Ronalda kritizirali, spet drugi pa so bili navdušeni, kako čustveno igranje za svojo reprezentanco jemlje petkratni prejemnik zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu.

Toda Ronaldo je nedavno v oddaji svojemu nekdanjemu soigralci pri Manchester Unitedu Riu Ferdinandu razkril, da ni dejansko jokal, ker bi ga skrbelo za Portugalsko, pač pa zato, ker je bil žalosten, da mu ni uspelo izkoristiti najstrožje kazni, priložnosti, ko bi moral dati zadetek.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

"Takrat, ko sem zapravil enajstmetrovko, čeprav sem mnenja, da jo je Oblak odlično ubranil, sem jokal zato ... Naj pojasnim. Ko sem zgrešil enajstmetrovko, nisem jokal zato, ker bi si mislil, da lahko zaradi mojega zgrešenega strela Portugalska izpade in bo vsega konec. In se bo vse zgrnilo name. Ni bilo zaradi tega, sploh ni bilo tako, tako mislijo ljudje, ki me ne poznajo" je Ferdinandu pojasnjeval Ronaldo.

"Šlo je za to ... Predstavljajte si, da sem pred tem zadel 27 zaporednih enajstmetrovk, nato pa sem zgrešil. V tistem trenutku sem se zaradi tega počutil slabo, ker sem zgrešil. Nisem razmišljal o ničemer drugem. Bil sem žalosten zaradi vseh ljudi, ki so prišli na stadion, še posebej zaradi moje družine, moje mame, mojih otrok," se je enega najbolj ikonskih trenutkov minulega Eura spominjal portugalski zvezdnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:56 05.september 2024.

    Spet pogrevate stara jajca, o tem smo brali že vsaj 14 dni nazaj!

Sorodne novice