Šport > Nogomet
416 ogledov

Šeško pregnal demone evropskega prvenstva: "Zdaj bo lahko malo bolj miren"

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan Saša Despot
Podpora in zaupanje v Šeška se je slovenskim nogometašem še kako obrestovala.

Slovenci so po uspešni zgodbi na evropskem prvenstvu v Nemčiji dobro začeli tudi novo izvedbo lige narodov. V drugorazredni ligi B so za uvod pred polnimi Stožicami remizirali s favoriziranimi Avstrijci (1:1), nato pa še po sanjskem večeru mladega Benjamina Šeška premagali Kazahstan s 3:0 (2:0).

Slovenci so po prepričljivi zmagi zdaj na vrhu svoje skupine s štirimi točkami. Toliko jih imajo na drugem tudi Norvežani, ki so doma z 2:1 premagali Avstrijce. Slednji in Kazahstanci so pri eni točki.

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Slovenci so tokrat hitro prevzeli pobudo in zagospodarili na igrišču. Je pa razmočeno igrišče povzročalo nemalo težav pri gradnji napada tako enim kot drugim. V zaključkih akcij je bil najbolj dejaven tragični junak minulega Eura Šeško, ki se je tokrat s kar tremi zadetki svojim soigralcem oddolžil za zaupanje in podporo, ki jo je prejel po koncu Eura.

"Normalno je, da govorimo o Beniju, ampak moramo govoriti tudi o tem, kako mu je ekipa pomagala po evropskem prvenstvu. Kako mu je ekipa dala vedeti, da verjame vanj in da so to stvari, ki se v življenju dogajajo," je po tekmi selektor Matjaž Kek razkril, kako so njegovi varovanci po nesrečnem izpadu z Eura podprli tragičnega junaka tekme s Portugalsko.

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Šeško je bil tokrat izjemno razigran. Sprva je njegov poskus s precej desne strani končal v naročju Igorja Šackija, dve minuti zatem je z glavo meril mimo, v 13. minuti pa je bil ob poskusu z razdalje kazahstanski vratar znova na mestu.

Tudi v 21. minuti naslednji zvit Šeškov poskus ni našel poti v mrežo, a je mladi napadalec vse te priložnosti slej ko prej moral tudi zaključiti, kar je na sijajen način storil v 23. minuti. Po sprejemu žoge je iz igre vrgel gostujočo obrambo nato pa izvrstno z lobom premagal Šackija.

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Slovenci so nato hitro podvojili vodstvo, po kombinaciji z Žanom Celarjem je streljal Petar Stojanović, Šacki je žogo odbil, v stilu pravih "kober kazenskih prostorov" pa se je na pravem mestu znašel Šeško, ki je odbitek pospravil v mrežo.

Radečanu je na nato do konca polčasa Šackij ubranil še nevaren strel z glavo. Je pa zato Šeško dobil njun naslednji medsebojni dvoboj, ko je po nebeškem skoku zadel po predložku Erika Janže iz prostega strela in tako postavil končni rezultat 3:0.

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Kot ekipa smo celotno igro peljali dobro in vse se nam je na koncu tekme izplačalo. Zagotovo moramo poudariti, da smo vsako tekmo boljši. Neverjetno je videti, da reprezentanca raste in raste. Visoka kvaliteta od samega strokovnega štaba do igralcev. Če se bo to še gradilo, bomo lahko visoko ciljali za vsa tekmovanja," je po tekmi izjavil tokratni junak tekme.

Šeško je sicer postal šele osmi igralec, ki je v slovenskem dresu dosegel "hat-trick", Jaka Bijol pa verjame, da bo mlademu napadalcu ta dosežek še kako pomagal, da "prežene demone" nedavnega evropskega prvenstva.

"Zgodovinski dosežek, a mislim, da bo dal še kakšen 'hat-trick' v svoji karieri, saj ima ogromen potencial. Bomo videli kje se bo ustavil z goli. Vsi mu bomo pomagali, da jih bo dal čim več. Tako kot on dela za ekipo, moramo tudi mi njemu pomagati. Lepo je danes videti 'hat-trick', da bo lahko malo bolj miren po evropskem prvenstvu."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:21 10.september 2024.

    V primerjavi petkove in sinočnje igre je glavna razlika v igri naših vezistov! Torej posest žoge, prehod v napadalne akcije, tudi preprečevanje nasprotnih protinapadov. Takšno igro je, poleg slabše kakovosti kazahstanskih nogometašev od avstrijskih, omogočil predvsem sistem postavitve višje proti ...prikaži več nasprotnikovem golu. Ta sistem je omogočil prevzeti kreacijo igre na sredini, podobno kot so v petek nam sredino odvzeli Avstrijci, posledično pa je lahko v popolnosti zasijal talent Benija Šeška!

Sorodne novice