Šport > Nogomet
1912 ogledov

Avstrijci po remiju v Stožicah: "Nevredno tekmovanja, kot je liga narodov"

Profimedia
Selektor avstrijske nogometne reprezentance je po remiju s Slovenijo (1:1) kritiziral sodniški kriterij, kot tudi pogoje za igro v Stožicah.

Slovenska nogometna reprezentanca je na uvodnem obračunu skupine B v ligi narodov iztržila neodločen izid proti favorizirani Avstriji (1:1). Oba zadetka v Stožicah, kjer si je obračun ogledalo slabih 15.000 gledalcev, sta bila dosežena v prvem polčasu.

Domače je s strelom z bele točke v 16. minuti v vodstvo popeljal Benjamin Šeško, gostje pa so še pred iztekom prve pol ure igre izenačili prek Konrada Laimerja.

Slovenija - Avstrija Liga narodov Šport Sloveniji točka proti favoritom skupine

V nadaljevanju so bili nevarnejši Avstrijci, medtem ko so Slovenci iskali priložnost iz protinapada. Gostje so tudi v drugi polčas vstopili zelo odločno, a so se varovanci Matjaža Keka dobro branili in postopoma vzpostavili ravnotežje na zelenici.

Selektor Kek je po tekmi izpostavil nekaj največjih napak svojih varovancev in rezultat ocenil kot pravičen. Čeprav je bila pobuda na strani Avstrijcev, so Slovenci kljub nekaterim spodrsljajem v protinapadih uspeli vsiliti svoj način igre in na koncu iztržili rezultat, s katerim se po besedah Keka "lahko živi".

Slovenija - Avstrija Šport Kek: V to se ne bi smeli spustiti, a lahko živim s tem

Nekaj besed je slovenski selektor namenil tudi slabemu stanju zelenice, precej bolj neposreden pa je bil njegov kolega na avstrijski klopi Ralf Rangnick, ki je razmere v Stožicah označil za nevredne takšnega tekmovanja, kot je liga narodov. Nadalje je bil selektor Avstrije kritičen tudi do sodniškega kriterija, ki naj bi bil še zlasti v prvem polčasu preveč naklonjen domači reprezentanci.

Slovenija Avstrija | Avtor: Profimedia Profimedia

"Tekmo smo odigrali v nadvse zahtevnih pogojih, na takšnem igrišču je res težko igrati. Dodatno je situacijo otežilo dejstvo, da smo se zgodaj znašli v zaostanku po kontroverzno dosojeni najstrožji kazni. Zadovoljni smo z remijem. Z žogo smo občutno več časa preživeli na nasprotnikovi polovici kot obratno. Težko je doseči zadetek proti takšni ekipi. V prvem polčasu je sodnik vedno piskal v korist Slovenije, v drugem pa je bilo sojenje bolj uravnoteženo. Dejstvo je, da nam v takšnih pogojih ni šlo vse tako, kot bi si želeli, a tega fantom ne morem zameriti," je povedal selektor.

"Ničesar ne želim 'pocukrati' in sem vedno iskren in kritičen do svojih igralcev, toda to igrišče je bilo popolna katastrofa - kombinacija mastnega in neravnega. Vsekakor nevredno tekmovanja, kot je liga narodov."

Ralf Rangnick, selektor Avstrije

Ralf Rangnick | Avtor: Profimedia Profimedia

Napadalec avstrijske izbrane vrste Marko Arnautović je dodal: "Tekma ni bila lahka, a to smo vedeli že vnaprej. Pogrešali smo ključne podaje. Imeli smo nekaj priložnosti, ki bi lahko odločile tekmo v našo korist. Sami ste lahko videli, da je samo ena ekipa igrala na zmago, to smo bili mi. A to je nogomet, gremo novim izzivom naproti."

Branilec Maximilian Wöber je priznal, da s točko niso izpolnili svojih ambicij. "Veliko stvari smo naredili dobro, še zlasti po težavah v uvodnih 20 minutah. Preostalih 70 minut smo povsem dominirali, a nismo bili dovolj natančni. Osvojili smo točko proti Sloveniji v gosteh, kar pa ne zadošča avstrijskim standardom."

Maximilian Wöber | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:37 07.september 2024.

    Če se ne motim 11metrovke ni piskal sodnik, ampak je bila ta dosojena šele po posredovanju VAR!? Tega, da je ob strelu Šeška žoga v roko, ki še zdaleč ni bila ob telesu zadela avstrijskega igralca in ravno toliko spremenila ...prikaži več smer, da je šel strel mimo gola, njihov selektor ne more zanikati, ker pač obstaja slikovni in video dokaz...

  • Ender3 09:53 07.september 2024.

    Kekci so spet popušili..Čuden je ta njihov zmagovalni karakter..