Šport > Nogomet
291 ogledov

Sloveniji točka proti favoritom skupine

Slovenija - Avstrija
1/13
Anže Petkovšek
Slovenija bolje začela tekmo, Avstrijci kasneje zasluženo izenačili. Drugi polčas ni ponudil zadetkov in končalo se je z 1:1.

Slovenska nogometna reprezentanca je navdušila na evropskem prvenstvu in se prebila v izločilne boje, kjer jo je nato po streljanju enajstmetrovk zaustavila Portugalska. Uspešno in dopadljivo je na Euru igrala tudi Avstrija, ki je doživela podobno usodo kot četa Matjaža Keka, po hudem boju jo je izločil Turčija. Zdaj sta se slovenska in avstrijska izbrana vrsta pomerili v prvem krogu Lige narodov.

Tekme na klopi Slovenije sicer ni začel selektor Kek, ki si je prislužil rdeči karon na EP proti Portugalski in je zaradi suspenza dvoboj moral spremljati s tribune. Zaradi bolezni je manjkal tudi kapetan Jan Oblak, v vratih ga je zamenjal Matevž Vidovšek.

Za prvo resnejšo nevarnost za tekmečeva vrata so poskrbeli Avstrijci, ko je v deseti minuti nevarno in močno podajo z desne strani pred vrata poslal Marcel Sabitzer, a nihče od njegovih soigralcev ni uspel reagirati. žoga je tako le preletela kazenski prostor.

Še lepša priložnost se je štiri minute kasneje ponudila Petru Stojanoviću na drugi strani. Po lepi kombinaciji s Sandijem Lovrićem, izmenjala sta dvojno podajo, je nogometaš Salernitane nevarno sprožil. Okroglo usnje je poletelo za las mimo vrat, a je Stojanović takoj zahteval enajstmetrovko. Glavni sodnik ni reagiral, a so se zaradi igranja z roko Phillippa Mweneja oglasili iz sobe za VAR, Slovenija pa je dobila strel z bele pike.

Slovenija - Avstrija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Zanesljivo je najstrožjo kazen izvedel Benjamin Šeško. To je bil njegov 12. reprezentančni zadetek.

Ob koncu 27. minute je po podaji Konrada Leimerja na robu šestnasterca do neoviranega strela prišel Sabitzer, vendar meril preveč po sredini vrat, Vidovšek je strel uspel odbiti. 

A le minuto kasneje je klonil. Gostje so znova izpeljali akcijo po desni strani, sledila je podaja do vtekajočega Leimerja, nogometašu müinchenskega Bayerna pa je uspelo nekoliko z desne strani premagati Vidovška za 1:1.

Avstrijci so bili nato nevarni tudi v 32. minuti, a po novem prodoru po desni iztržili le kot. Tudi po tem se jim je ponudila priložnost, a so Slovenci uspeli izbiti žogo, kasneje pa tudi blokirati strel Patricka Wimmerja.  

Gostje so bili precej boljši tekmec v tem delu dvoboja, vendar je naslednji strel pripadel Slovencem. V 41. minuti je od daleč sprožol Erik Janža, a je okroglo usnje poletelo mimo želenega cilja.

Slovenija - Avstrija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Slovenija se je na začetku drugega polčasa ubranila po gneči v svojem šestnajstercu, ko tekmeci niso prišli do pravega strela. Avstrijci so bili podjetnejši tudi v naslednjih minutah, vendar Vidovška niso resneje ogrozili.

Ta je moral posredovati šele v 65. minuti, ko je brez težav zaustavil Sabitzerjev poizkus od daleč.

V 71. minuti je Šeško izvajal prosti strel s 25 metrov, a zadel le živi zid. Šest minut kasneje so Slovenci izpeljali lepo akcijo, na koncu je Stojanović podal Janu Mlakarju, ki je meril v bližnji kot, a zadel le zunanji del mreže.

Štiri minute pred iztekom rednega dela igre so Avstrijci izvedli uigrano akcijo iz kota, po podaji je do neoviranega voleja na 15 metrih prišel Sabitzer, a na srečo okroglo usnje poslal precej mimo vrat.

Vidovšek se je izkazal v 88. minuti, ko je v zadnjem hipu preprečil podajo pred svoja vrata, na drugi strani pa se je kmalu zatem ponudila priložnost Žanu Celarju. Rezervist se je nekoliko z desne odločil za strel z roba kazenskega prostora, vendar bil nenatančen. 

Na začetku sodnikovega dodatka je Stojanović izgubil žogo na sredini svoje polovice igrišča, Avstrijcem pa je za lepo priložnost zmanjkal dober sprejem žoge.


Liga narodov, liga B:

Slovenija : Avstrija  1:1 (1:1)
Šeško 16./11-m; Leimer 28.

Komentarjev 3
  • Grunf 23:14 06.september 2024.

    Tudi ti @Ender si dobesedno nor od obsedenosti z "Noro24", ali pa le tako dobro plačan za to.

  • Grunf 21:53 06.september 2024.

    Nobenega komentarja. Očitno so na tem portalu le plačniki prispevka za TVS, pol pa ni fuzbala. Naj predajo vse skupaj Herti, bo prenosov kolikor hočeš.

Sorodne novice