Šport > Nogomet
71 ogledov

Ronaldo Hrvatom zabil svoj 900. gol, San Marino slavil po 20 letih

Cristiano Ronaldo Profimedia
Ronaldo do 900 golov v karieri za zmago Portugalske nad Hrvaško.

Cristiano Ronaldo je na dvoboju Portugalske proti Hrvaški dosegel 900. gol v karieri. Devetintridesetletnemu kapetanu izbrane vrste je ta zgodovinski mejnik uspel za vodstvo z 2:0 v 34. minuti. To je bil na njegovi 213. reprezentančni tekmi 131 gol. Nihče drug v zgodovini ni zbral toliko golov in toliko reprezentančnih nastopov. Že pred tekmo je sicer dejal, da še ni rekel zadnje besede v reprezentančnem dresu.

Poleg njega je v Lizboni že v sedmi minuti za domače zadel Diogo Dalot, ki pa je v 41. minuti še drugič zadel, a je po nesrečnem odboju žoge to poslal v lastno mrežo. Končalo se je z 2:1.

V isti skupini je na Škotskem padlo pet golov, domači so izgubili proti Poljski z 2:3 (0:2), med strelci je bil tudi Robert Lewandowski z bele pike v 44. minuti.

Robert Lewandowski | Avtor: Profimedia Profimedia

Danska je z goloma Patricka Dorguja (82.) in Pierre-Emila Hoejbjerga v sodnikovem dodatku z 2:0 ugnala Švico, pri kateri sta rdeča kartona dobila Nico Elvedi (50.) in Granit Xhaka (87). Pomlajena reprezentanca Srbije je v Beogradu v tekmi brez golov iztržila remi z evropskimi prvaki Španci.

V skupini C1 sta zmagali gostujoči moštvi, Švedi v Azerbajdžanu s 3:1, Slovaki pa v Estoniji Z 1:0. V skupini C3 sta se Belorusija in Bolgarija razšli z 0:0, Severna Irska pa je z 2:0 odpravila Luksemburg.

San Marino je v skupini D1 premagal Liechtenstein z 1:0, nogometni palček je s tem dosegel svojo prvo tekmovalno zmago nasploh, in prvo zmago po več kot 20 letih.

Slovenija bo v petek v skupini B3 ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah gostila Avstrijo, ob 16. uri bosta igrali še ekipi Kazahstana in Norveške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice