Šport > Nogomet
1856 ogledov

Šov Šeška, napadalec kar trikrat v polno

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan
1/34
Saša Despot
Slovenija je zasluženo visoko premagala Kazahstan. ob zmagi s 3:0 je vse tri zadetke dosegel Benjamin Šeško.

Slovenska reprezentanca je na prvi tekmi tokratne Lige narodov doma remizirala z Avstrijo z 1:1, tokrat pa se je pomerila s Kazahstanom, ki ga je dvakrat premagala v zadnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, obakrat z 2:1. Kazahstanci so bili na obeh tekmah sicer trd oreh, na prvem dvoboju tokratnega tekmovanja pa so remizirali z Norveško. V slovenskem taboru so opozarjali, da naloga v Stožicah ne bo lahka.

Četa Matjaža Keka, ki je praznoval 63. rojstni dan, je od prve minute prevzela pobudo, a na uvodu dvoboja ni prihajala do strelov, v osmi minuti pa vratar Igor Šacki ni imel težav s poizkusom Benjamina Šeška nekoliko z desne strani kazenskega prostora. Napadalec Red Bull Leipziga je kasneje iz podobno težkega položaja ustrelil še z glavo, vendar je žoga nenevarno letela mimo tekmečevih vrat.

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Šacki je mirno ukrotil okroglo usnje tudi po Šeškovem strelu od daleč v 13. minuti.

V 21. minuti je Šeško pobegnil po levi stra ni, na slabem in razmočenem igrišču imel nekaj težav s kontrolo žoge, nato pa je podal pred vrata, kjer pa nihče od kolegov ni prišel do okroglega usnja. V nadaljevanju akcije je Timi Max Elšnih z dvajsetih metrov streljal visoko prek vrat.

Nato pa je sledila Šeškova mojstrovina. Žan Celar, ki je tokrat v prvi enajsterici zamenjal Andraža Šporarja, je precej od gola našel Šeška, ta je krenil v prodor, slalomiral med štirimi kazahstanskimi nogometaši, za konec pa spravil žogo preko Šackija v gol za 1:0.

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Isti igralec je ponovno udaril že pet minut kasneje. Celar je vrnil žogo na rob šestnasterca, kjer je močno ustrelil Petar Stojanović, Šacki je okroglo usnje odbil predse, kjer ga je z glavo pričakal Šeško. Vratar Kazahstana je še enkrat uspel odbiti, a je bil ponovno prvi pri žogi slovenski napadalec, ki je le še močno naciljal v prazno mrežo.

Kasneje se je dvakrat v priložnosti znašel Celar, prvič je meril naravnost v vratarja, v drugo pa lepo preigraval, nato pa se je namesto strela odločil za podajo, ki pa so jo Kazahstanci prestregli pred Adamom Gnezdo Čerinom. Slednji je meril za las preko prečke v 36. minuti, ko so Kazahstanci po novem sijajnem prodoru nepravilno zaustavili Šeška.

V zadnjih minutah prvega polčasa so se gostje naposled nekoliko otresli slovenskega pritiska, prišli tudi pred vrata Jana Oblaka, ki pa mu ni  bilo potrebno resneje posredovati.

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Prva tretjina drugega polčasa je večinoma minila brez pravih priložnosti na obeh straneh, šele v 59. minuti je do voleja na robu kazenskega prostora prišel član turškega Bešiktaša Baktijar Zajnutdinov, ki pa je nameril naravnost v Oblaka. Povratnik po bolezni tako ni imel težav s krotenjem žoge.

V 62. minuti je po lepi akciji do strela znotraj šestnajsterca prišel Elšnik, a je bil njegov poizkus blokiran, Slovenci so iztržili le kot.

Nato pa je znova udaril Šeško. Tokrat je najvišje skočil pred vrati Kazahstancev, kljub skoku je bil prenizek tudi vratar Šacki, in zadel po podaji s prostega strela, ki ga je izvedel Janža. To je bil Radečanov prvi hat-trick v 35. nastopu za slovensko izbrano vrsto. Skupno je dosegel 15 golov v dresu reprezentance.

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V 69. minuti je verjetno večina gledalcev že videla četrti zadetek Slovenije, a se je z izjemno parado iskazal kazahstanski vratar, ki je preprečil gol Elšniku. Ta je lepo izmenjal podaji z Erikom Janžo. Kmalu zatem je na drugi strani znova ustrelil Zajnutdinov, vendar je nekoliko njegov strel blokiral Jon Gorenc Stanković, Oblak pa je tako znova zlahka ujel žogo.

V nadaljevanju sta lepo kombinirala Elšnik in Stojanović, slednji pa je iz ugodnega položaja nato ustrelil precej nad želeni cilj.

Na začetku 81. minute je po kotu z glavo ustrelil Vanja Drkušić, Šacki pa je odlično posredoval in žogo zaustavil pred golovo črto.

V 86. minuti je bil Šeško ob bučnem aplavzu zamenjan, na zelenico je na svoj 30. rojstni dan stopil Jure Balkovec. 

nogomet liga narodov Slovenija - Kazahstan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Liga narodov, skupina B3, drugi krog:

Slovenija : Kazahstan  3:0 (2:0)
Šeško 23., 28., 63.

Lestvica:
Slovenija               2    1   1   0   4:1    4
Norveška                2    1   1   0   2:1    4
Avstrija                2    0   1   1   2:3    1
Kazahstan               2    0   1   1   0:3    1
Komentarjev 1
  • Ender3 22:28 09.september 2024.

    Jaoo, po dolgem času kekci zmagali..Proti Kazahtanu...neprecenljivo..

Sorodne novice