Šport > Nogomet
132 ogledov

Po hudih kritikah Avstrijcev drevi nov preizkus za Stožice

slovenska nogometna reprezentanca Profimedia
Stožiška zelenica, o kateri se je na široko razpredalo po remiju z Avstrijo, bo drevi prizorišče druge tekme slovenske nogometne reprezentance v letošnji sezoni lige narodov.

Slovenska nogometna reprezentanca bo po petkovem remiju z Avstrijo odigrala še drugo tekmo v treh dneh. Izbranci Matjaža Keka se bodo nocoj pomerili s Kazahstanom, ki so ga premagali lani novembra za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Na tekmi, ki se bo v Stožicah začela ob 20:45, želijo tudi tokrat osvojiti tri točke.

Kek je na novinarski konferenci v nedeljo slovensko predstavo proti Avstriji (1:1) označil za zadovoljivo, proti tokratnemu manj kakovostnemu tekmecu pa si od svojih varovancev želi več konkretnosti. Napovedal je, da bi lahko nekoliko spremenil postavo, saj ob začetku sezone ni povsem zadovoljen s formo nekaterih igralcev.

Slovenija - Avstrija Šport Kek: V to se ne bi smeli spustiti, a lahko živim s tem

Med vprašanji pred srečanjem je bilo tudi, ali se bo v prvo postavo vrnil kapetan Jan Oblak, ki je petkov dvoboj z Avstrijo izpustil zaradi posledic trebušne viroze. Če ga tudi tokrat ne bo, bo v slovenskih vratih znova Matevž Vidovšek.

Za Slovenijo, ki je na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) na 52. mestu, bo to prva tekma po prijateljskih dvobojih v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, na kateri se bo pomerila z na papirju slabšim tekmecem. Kazahstan je na Fifini lestvici 109.

Pripomb ni manjkalo Šport Avstrijci po remiju v Stožicah: "Nevredno tekmovanja, kot je liga narodov"

Tekma bi lahko bila preizkus tudi za ekipo, ki v Stožicah pripravlja travnato podlago. Ob igranju dveh klubov v državnem prvenstvu na stadionu je bila marca položena trava po petkovem srečanju z Avstrijo deležna kar nekaj kritik. Najglasnejši v tem smislu je bil selektor Avstrije Ralph Rangnick.

Delo vzdrževalcev na stožiškem stadionu utegnejo tokrat otežiti še vremenske razmere, saj so za danes napovedane padavine. Dež pa naj ne bi pretirano odgnal gledalcev, saj pri Nogometni zvezi Slovenije na tekmi pričakujejo več kot 10.000 ljubiteljev nogometa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.