Šport > Nogomet
43 ogledov

Francozi v derbiju dneva boljši od Belgijcev

Ousmane Dembele Profimedia
Italijani do druge, Francozi do prve zmage v ligi narodov.

Italijanska nogometna reprezentanca je dosegla drugo zmago v ligi narodov. V petek je v Parizu premagala Francijo s 3:1, danes pa je bila v Budimpešti boljša še od Izraela z 2:1. V drugi tekmi skupine A2 je Francija v Lyonu ugnala Belgijo z 2:0.

Za prvo zmago Francozov v ligi narodov sta zadela Kolo Muani (29.) in Ousmane Dembele (57.), medtem ko so azzurri na drugi tekmi elitne lige na Bozsik Areni v madžarski prestolnici slavili z goloma Davida Frattesija (38.) in Moisa Keana (62.). Za Izraelce je častni gol dosegel Abu Fani (90.).

Na sporedu so bile štiri tekme v ligi B. Slovenija je bila v skupini 3 s "hat-trickom" Benjamina Šeška (23., 28., 63.) zanesljivo boljša od Kazahstana s 3:0, na drugi tekmi pa je Norveška ugnala Avstrijo z 2:1. Za Norvežane sta zadela Felix Myhre (9.) in Erling Haaland (83.), za Avstrijo pa je edini gol dosegel Marcel Sabitzer (37.).

V skupini 4 je Črna gora klonila proti Walesu, kar dva gola pa je domača izbrana vrsta, ki jo vodi Hrvat Robert Prosinečki, prejela v uvodnih treh minutah, ko sta zadela Kieffer Moore in Harry Wilson. Črnogorci so znižali zaostanek prek Dritona Camaja (73.), izenačujočega gola pa niso zmogli doseči. Na drugi tekmi je bila Turčija boljša od Islandije s 3:1. Pri Turkih je vse tri gole dosegel Kerem Akturkoglu (2., 52., 88.), pri Islandcih pa je bil natančen Victor Palsson (37.).

Kerem Akturkoglu | Avtor: Profimedia Profimedia

Na uvodni tekmi lige C je Kosovo na Cipru zanesljivo zmagal s 4:0. Tekmo je zaznamovala prekinitev zaradi transparenta Kosovo je Srbija, po protestu gostujoče zasedbe pa so ga prireditelji odstranili. Romunija je na drugi tekmi skupine 2 ugnala Litvo s 3:1.

V torek bodo na sporedu še zadnje tekme drugega kroga. Para skupine A3 sta Madžarska - Bosna in Hercegovina ter Nizozemska - Nemčija, skupine B1 Albanija - Gruzija in Češka - Ukrajina, skupina B2 pa Anglija - Finska in Irska - Grčija. V skupini C4 se bodo pomerili Latvija in Ferski otoki ter Severna Makedonija in Armenija, v skupini D2 pa Andora in Malta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice