Slovenija

Uslužbenci na upravni enoti lahko govorijo angleško, a le pod temi pogoji

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • bobubob 08:00 17.avgust 2026.

Če grem npr. v Avstrijo po kakršnekoli papirje najbrž pomeni, da bom tam imel kasneje še kakšne opravke, torej je logično, da se pripravim na vsaj osnovni nivo nemščine. Mi na misel ne pride, da bi se pritoževal nad pomanjkanjem ...prikaži večm tamkajšnjega znanja angleščine, ruščine, francoščine, španščine ali kar je še teh 'večjih bližnjih' jezikov...razen če tam padem z aviona....ali pa če tam dobim dediščino, pa je to enkratni opravek s tolmačem.... Ja, Slovenci pa, kakor smo 'vljudni', vadimo še svahili?

• Ender3 09:39 17.avgust 2026.

Postavi se v kožo nekoga, ki rabi pomoč. Slovenci pač nismo Francozi, ki namerno ne želijo komunicirati drugače kot v frančoščini. To jim je ostalo še iz časov kolonizacije. Da se vidi kdo je gospodar pa jim je vseeno padla krona z glave.

• dare326 09:59 17.avgust 2026.

Francozi se zavedajo svoje kulture, ti bi nam podtaknil tujo. Ender3 je woke-njen.

• ATA 12:48 17.avgust 2026.

Vsak uradnik, kateri ne govori v slovenskem jeziku(sam prevaja) prevzame odgovornost napačne interpretacije pri stranki in s tem prevzame nase odgovornost. Zato za lastno pravno varnost, naj govori v Slovenskem jeziku.

• Plavi-mil 08:56 17.avgust 2026.

Vse jezike , za vse pritepence moramo v Sloveniji govoriti , SAMO SLOVENSKO NE !!!!"

• Ender3 09:31 17.avgust 2026.

Itak, da še slovenščine ne obvladaš. Dovolj je zgolj za pisanje komentarjev.

• Ales123 09:15 17.avgust 2026.

Pojdite na upravno enoto v Avstriji, Nemčiji, Italiji... pa brez znanja njihovega jezika ne boste opravili NIČ. Pravilno, da se pri nas na upravnih enotah ne govori drugega jezika kot slovenščina!! Tudi v šolah, v zdravstvenih domovih, vrtcih - slovenščina, ...prikaži več, pa naj se jo naučijo, če želijo izkoriščati našo državo.

• Ender3 09:29 17.avgust 2026.

Aleš B ne seri klamf, če te ni nihče pozval. Domoljubje si nekam zatakni.

• dare326 10:01 17.avgust 2026.

Ender3 je wokenjen balkanofil.

• Ales123 14:58 17.avgust 2026.

@Ender 3, kar sem povedal je res in tega ne moreš spremeniti. Domoljubje gor ali dol.

• cigomigo 09:47 17.avgust 2026.

če ne znaš slobovenščine pač kurez u dupe i nazad u svojo vukojebino

• Janez_533 12:06 17.avgust 2026.

Cigomigo, ti si pa res zadnji, ki bi lahko nekoga odganjal "v vukojebino". Revež si komaj polpismen in očitno si tudi prilezel od tam, kamor bi naganjal druge. Namesto da pišeš neumnosti in prostaško žališ ljudi, vzemi v roke slovensko ...prikaži več slovnico za telebane. Čudi me, da še moderator ni nič ukrepal.

Garancija 08:34 17.avgust 2026.

Zakaj pa ne,če povejo tudi v čisti srbščini,sem bil zraven

• Plavi-mil 08:58 17.avgust 2026.

Ker ti Balkanci, še drugi ali tretji rod noče govoriti jezik , kateri jim daje kruh.

• Ender3 09:33 17.avgust 2026.

Plavi....nekateri je bolje,da bi se s seboj ukvarjali. Za koga pa širiš nestrpnost?

• dare326 09:56 17.avgust 2026.

Ender3, Na mojem dvorišču sem jaz gospodar. Če ti ni všeč, pojdi kamor hočeš, nihče te ne omejuje. To ni nestrpnost, pač pa pravica in dolžnost ohranjati, kar so naredili predniki.

• Pierre 07:04 17.avgust 2026.

A mamo pr nas še kakšne druge probleme?

• bobubob 08:04 17.avgust 2026.

Servilnost zna biti kar pogubna zadeva, saj se hitro širi na vsa področja življenja...pomnimo leto 2015 in nasvetov 'stroke', naj gledamo v tla, ko 'beguncem' ponudimo plastenko vode.... malo po malo, pa je 'žaba' kuhana!

• dr3k 10:17 17.avgust 2026.

Povsem normalno in logično je, da se morajo naše upravne enote prilagajati tujcem, ki nimajo interesa znati niti ene besede slovensko.

StarMačk 12:53 17.avgust 2026.

Ni ne normalno, ne logično, je pa dejstvo, da se predvsem tujci iz srbohrvaškega govornega območja lahko prebijejo čez upravni postopek brez druge pomoči. Še posebno, če se pri okencu vsaj malce trudijo s slovenščino in prosijo za pomoč. Z ...prikaži večZ vljudnim pristopom pridejo z rabo angleščine skozi tudi drugi tujci... Ampak, če pride tujec na šalter in od referenta oholo zahteva komunikacijo kar v svojem ali angleškem jeziku potem se obriše pod nosom, logično... Pregovor, "lepa beseda lepo mesto najde"!

• igorgeus 14:27 17.avgust 2026.

Delodajalci, ki novačijo tujce, bi morali tudi poskrbeti za njihovo papirologijo, po potrebi tolmača in pa seveda poskrbeti, da se naučijo slovensko.

• miha07 12:42 17.avgust 2026.

"Tujec ima pravico do tolmača – a praviloma na lastne stroške" --> Djmo zakomplicirat ce se le da!

• ATA 12:52 17.avgust 2026.

Pravilno! Zakon napisan, kot je treba in v vsaki državi je tako.

• francisca1 14:32 17.avgust 2026.

Pred približno dvema mesecema sem izgubil svojo naložbo zaradi Ukrajinke, ki se je izdajala za investicijsko strokovnjakinjo v nepremčninskem podjetju. Po neštetih prijavah oblastem nisem dobil nobenega koristnega odgovora, dokler se nisem obrnil na to ekipo za izterjavo pri Trustwavehackerstech ...prikaži več @ gmail com, ki mi je pomagala izterjati naložbo.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.