Avto

Po letu dni z električnim avtom: Toliko sem prihranil

Komentarjev 92
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    kapucino 07:11 04.julij 2026.

Cena polnjenja velja samo če si doma filaš. Na javni vtičnici pa se ta razlika izniči. Še vedno pa je tukaj možnost nepolnjenja v blokovskih naseljih in splošna infrastruktira celega omrežja ki ne prežveči večjih obremenitev. Dizel bo kralj še dolgo.

• Jernej65 14:26 04.julij 2026.

Dizel že nekaj časa ni več kralj, električnih se proda že bistveno več in je tudi boljši nakup, če kupuješ novega.

• jakec1575 22:12 04.julij 2026.

problem je sledec. ce me el. avto s subvencijo v istem razredu vozil se vedno pride 10 do 15 cukov vec, na leto pa z gorivom recimo prihranim 2 jurja, nisem nic prihranil. po 10 letih pa je bencinar precej ...prikaži več cenejsi za vzdrzevanje z neoriginalnimi deli kot katerikoli elektricen. pocakal bom na dobre samozadostne baterijske s soncnimi celicami ali take , kjer v 5 min zamenjas baterijo. kitajci to ze delajo. univerzalna baterija. bazerija postane infrastrukturni del, ne del vozila.

• Jernej65 00:15 05.julij 2026.

jakec1575, električni je s subvencijo cenovno že povsem primerljiv z benzinarjem. V višjem razredu celo brez subvencije. Ne veš kaj zamujaš. Praktično skoraj noben ki je presedlal na električnega, ne gre več nazaj. To ti pove vse. Še kakšno leto ...prikaži več in ga boš lahko tudi v 5 minutah napolnil. Kaj ti bo zamenljiva baterija, če velika večina polni doma. Odkar imam električni avto, sem v vsem letu manj na pumpi kot ti.

• Jernej65 00:54 05.julij 2026.

Za tiste, ki pišete bedarije. Škoda Karoq 30000 evrov, Škoda Elroq 26400 s subvencijo. Citroen C3 električnega dobiš ceneje kot benzinarja. Kia EV, Kia Picanto podobna cena. BMW X1 dizel 38400 evrov, BMW iX1 35500 s subvencijo, brez subvencije 39900 ...prikaži več evrov. BMW iX3 malenkost dražji od dizla vendar z bistveno večjo močjo. iX3 gredo kot vroče žemlje, filaš ga bolj poredko kot kakšnega požrešnega benzinarja.

• Jernej65 00:59 05.julij 2026.

In na koncu BMW iX5 z 141 kW baterijo in 460 kW hitrostjo polnjenja. Po dosegu bodo že dizli zaostajali za njim. Cena približno enaka vendar iX5 z več kot dvakratno močjo napram dizlu, kar je povsem drugi svet.

• Jernej65 01:01 05.julij 2026.

Kitajcev nisem omenjal, ker ne moreš primerjati jabolk in hrušk.

Garancija 08:09 04.julij 2026.

Evo pravi avto za našo vlado,da bo kaj prišparala,in ne kupovala bmw-je po 200 000 evrov

• Protoncek 08:57 04.julij 2026.

Kar me izjemno moti pri lastnikih električarjev je to, da se hvalijo z dejstvom, da smo jim del avta plačali MI VSI, in to NEprostovoljno, brez, da bi nas kdo vprašal. Kdo pa misliš, da je državi dal tisti denar, ...prikaži več ki si ga ti, spoštovani avtor dobil nazaj kot "subvencija"? VSI državljani Slovenije, kajne? Tistih 7200 evrov prištej letnim stroškom, pa e-avto ne bo več cenejši, mar ne?

mahatma2 11:58 04.julij 2026.

Raje vidim , da gre moj davkoplačevalski denar nekomu za nakup e-avta , kot pa da gre denar od mojih davkov za financiranje kriminalnega plešastega kumonajzarja in njegove sekte.

• Bondi 12:23 04.julij 2026.

Zakaj te ne motijo kmetijske subvrncije, ki so daleč največje...če je kmet sposoben, izcuza tudi po 50.000 letno subvencij...pa subvencije za okna, vrata, fasade, toplotne črpalke, za podjetja, s.p.je, mlade....

• Protoncek 13:32 04.julij 2026.

Bondi, zato, ker od kmetov nekaj IMAM, pa tudi ti, saj upam, da ješ še kaj drugega kot konzerve, kajne? Od lastnikov e-avtov pa prav nič, samo izgubo. Samo ne mi začet z ekologijo... 80% elektrike v svetu se še ...prikaži več vedno proizvede na premog, baker in litij v Afriki, Indiji... kopljejo otroci in ljudje za par evrov mesečno po 12+ ur dnevno, pa še se najde.

• Jernej65 14:29 04.julij 2026.

Protoncek, če si pameten izkoristiš nekaj, če ti je ponujeno. In ja, električen avto je bolj eko če ga filaš doma z domače elektrarne. V fosilnih gorivih ni bodočnosti, to se je potrebno zavedati.

• Bondi 14:37 04.julij 2026.

Protonček...ne bodi naiven, lani so kmetje, nabildani z subvencijami, z JohnDeeri, Lamburginij za 150.000 €, izvozili večino govedi, 57.500...večino v Italijo in Avstrijo...mi pa uvažamo govedino iz vzhoda...

• Bondi 14:44 04.julij 2026.

Prozonček, še o laži o premogu in 80%.... 33% premog, 22% plin, 14 % HE, 9% sonce, 9% veter, 9 % jedrska, 3 % nafta...pred 20 leti je bil delež premoga 40 %, še 10 let nazaj pa 39 %...pričakuje ...prikaži več se da bo čez 10 let delež premoga v proizvodnji elektrike samo še 20 %...ugani pri katerih % bosta veter in sonce...

• Bondi 14:53 04.julij 2026.

Protonček...če otroci kopljejo za par € na dan, sem jaz še najmanj kriv, ampak so krive države, ki to dopuščajo in pa kitajci, ki so lastniki večine rudnikov v Afriki...sicer pa, a bakra, aluminja, magnezija, titana nimaš v svojem golfu?...pa ...prikaži več paladija, rodija in platine v katalizatorju?...pa...

• Bondi 14:56 04.julij 2026.

Protonček...dajva...največ rudnikov litija je v Avstraliji in južni Ameriki...in na Kitajskem...

• Protoncek 15:16 04.julij 2026.

Bondi, če ti kupuješ v Mercatorju špansko zelenjavo je tvoja pravica. Jaz večinoma kupujem direkt pri kmetu. Praviš: "pričakuje se da bo čez 10 let ... " haha... kaj vse se PRIČAKUJE", pa ni res... Glede procentov: na Kitajskem, citiram: ...prikaži več: "Fossil fuels provide roughly 58% of China's electricity generation".. In kaj si hotel povedat z Avstralijo in južno Ameriko? Da so pa tam dobro plačani? Da ne padem od smeha... Resda pa posameznik ne more prav nič glede tega, sklepam, da se tu oba strinjava.

• Jernej65 16:31 04.julij 2026.

Protoncek, jaz živim med kmeti, pa ne kupujem pri njih, ker na lastne oči vidim kako to sadje in zelenjavo pridelujejo. Raje kupim v trgovini, ker je vsaj pod delnim nadzorom.

• Bondi 18:49 04.julij 2026.

Protonček...ko sem bil star 19 let, sem za bližnjega kmeta po velikem mestnem naselju v Lj. prodajal domača jajca. Sorodnikom, sosedom, znancem... Po 30 kom. Pa sem nekega dne prišel malce prej po jajca, in glej ga zlomka, na dvorišču ...prikaži več kombi perutnina Pivka. Kmet je med plato 30 jajc dajal par svojih umazanih jajc...in sem končal jajčni biznis... Ali pa par let nazaj, ko so v zabojniku za steklo v vasi nad Koprom med oljčnimi nasadi našli par sto praznih steklenic Hofer olivnega olja...

• Protoncek 21:05 04.julij 2026.

Kaj naj ti rečem... si pač izbral napačnega kmeta...

• utrillo 10:43 04.julij 2026.

Hyundai Ioniq, prejšnji model. Napaka na elektromotorju, strošek menjave na Hyundai servisu 10.000 EUR. Lastnik zgrožen, sam najde mehanika, ki motor razstavi. Potrebna bi bila samo menjava ležaja. Samega ležaja kot rezervnega dela ne moreš dobiti, s strani Hyundai-a je ...prikaži več predvidena samo menjava celotnega motorja.

• AN27 11:47 04.julij 2026.

Tu smo šele na začetku. V nadaljevanju te nove dobe bo pri taki okvari, podobno kot je danes pri telefonih in drugih aparatih, vozilo za na kosovni odvoz.

• utrillo 11:58 04.julij 2026.

Imaš prav. V današnji ekonomiji odpada je EV s težo 2-3 tone krepko prevzel 1. mesto med izdelki, ko se jih po izteku garancijskega roka komajda še splača popravljati. Do sedaj je to mesto zasedal pralni stroj s težo 60-80 kg.

• Bondi 12:46 04.julij 2026.

Utrilo...koliko let že pišeš anti EV komentarje???... In vsako leto prodaja EV zraste za dvomesto številko...v Sloveniji smo že čisto blizu 20%, če štejem še priključne hibride, vsak 4 novi avto ima kabel v prtljažniku...kitajci do že čez 50%, danci ...prikaži več 70%, francozi 30%, norvežanov da ne omenjam...poslušaj to, v prvem poletju letos je delež prodanih EV v Vietnamu...44.4 %...

• Bondi 14:31 04.julij 2026.

Utrilo...da te razveselim, da boš lahko širil naprej...še veliko večje težave ima Audi z svojimi prvimi elektromotorji na e-tronih letnik 2019 do 2022...gre za iztekanje hladilne tekočine neposredno v elektromotorje..zaradi napačnih tesnil...da boš zaslužil tudi drugo pijačo, povej da če ...prikaži več vozijo v rikverc 150 metrov, se zaradi geometrije tesnil tekočina črpa naravnost v motor...

• AnzeSmolej 15:05 04.julij 2026.

to je čisto namenoma tako narejeno, saj s prodajo avtov ne sluzijo, keje morajo pač notri prinesti

• utrillo 15:12 04.julij 2026.

Glej Bondi. Kot prvo, ne pišem anti EV komentarjev. Pri EV-jih so mi zaradi narave delovanja elektromotorja zelo všeč velik zvezni navor, ki je vozniku v celoti na voljo takoj. To pa je tudi vse. Aktiven pri komentarjih pa sem ...prikaži več z enakim vzdevkom tukaj in na še treh portalih šele dobrega pol leta. Kakšna je prodaja EV-jev na drugih trgih me sploh ne zanima. Na t.i. zeleni prehod, kamor spada tudi EV, skušam gledati celostno in vrednostno, ne pa z vidika potrošništva in marketinga.

• utrillo 15:16 04.julij 2026.

Bondi, ne razumem kakšno povezavo imam jaz z Audijem in njegovimi težavami z elektromotorji. Če dobro pomislim imajo tudi Tesle iz tega obdobja enaka težave z izlivom hidravlične hladilne tekočine v el. motorje.

• atamama 10:26 04.julij 2026.

Kako se obnese EV v ''normalnem'' življenju in navadah smo med kolegi testirali. EV in Focus diesel, LJ-PU-LJ. Seveda polnjenje na pumpah. In. EV pogorel po denarju in porabljenem času.... Seveda pa je tu dejstvo da se pri uporabi EV ...prikaži več spremeniš in začneš ''projektno vodenje'' svojega življenja. Načrtovanje, kritične razdalje, planiranje polnilnic, iskanje brezplačnosti, ja namesto brezskrbnosti, ki si jo navajen ''grizenje'' dejstev ko so na 4 priključkih 7 vozil po pol ure. Pa kaj, čas ni denar?

• Bondi 12:29 04.julij 2026.

Prvo, imaš EV, ki brez problema pridejo v Pulo in nazaj brez problema, jaz sem že med njimi. Drugo, pri vseh ponudnikih javnih polnilnic imaš pakete, kjer si z naročnino močno zbiješ ceno kWh...

• Bondi 12:32 04.julij 2026.

Kot si napisal, čas je denar, prav imaš, pridem domov, vtaknem kabel v avto, in ob 22.30 se mi začne polnit...nobene izgube časa na črpalkah...

• atamama 12:46 04.julij 2026.

Bondi, se strinjam z vami, če si splaniraš porabo-vožnje, gre. če si pa vezan na posel, na tisto ...daj oglasi se da preverimo... in narediš kilometre neplanirano večkrat tedensko pač ne gre....

• Bondi 14:21 04.julij 2026.

atamama...evo mene...moj primer, realno z upokojensko vožnja imam doseg 500 km, sem mlad po srcu, brez problema naredim 400 km da ostane 10%...vsakodnevno polnim do 80%, če vem da bom naredil več kot 400 km, preklopim na 100%...če delam več, ...prikaži več imam Petrol ali Ionity, kjer se pri napolnjenosti baterije med 10 % in 40% polni z močjo 270 kW, kar pomeni 4 kWh/min ali 5 minut za 100 km. Med 10 % in 80% se polni 21 min, kar zadostuje za dodatnih 330 km...

• atamama 14:52 04.julij 2026.

Bondi, kot sem napisal, se strinjam z vami... Ampak ko imaš v glavi namesto porabe to kaj se boš dogovoril, kako boš izvedel zadeve pozitivno... kar naenkrat prideš do tega, da si pod stresom zaradi posla, zaradi avta... vsega. Sem ...prikaži več probal, I3, pa so me kar parkrat vozili drugi do polnilnice, pa so mi dopovedovali, da prehitro pomeni manjši domet, naj si napravim plan vožnje... potem sem videl da ali zaposlim asistenta ali pa nazaj na diesel...

• jakec1575 22:06 04.julij 2026.

bondi kako je pa pozimi ko grejes sedeze in sipe ter baterijo 200km manj dosega?

• blayo 02:15 05.julij 2026.

atamama, kolikokrat na teden pa greš ti v Pulo in nazaj? Avta si verjetno ne kupiš zato, ker boš šel morda 2x na leto do Pule in nazaj.

• blayo 02:18 05.julij 2026.

Jakec, kaj kako je? Malo več polniš, to je to. Letno povprečje je še vedno 16 do 18 kWh/100km, med tem ko imaš ti s svojim ICE-jem letno povprečje med 50 in 60 kWh/100km.

• atamama 13:40 05.julij 2026.

Blayo, nekako okoli 280 000 km/2 leti

• miha.z 10:18 04.julij 2026.

Najprej piše tako, kakor da je menjal Škodo dizel za električnega, na koncu pa napiše da razmišlja, da bi zamenjal še Škodo za električnega? Čuden članek, se vidi, da je izmišljen in napisan samo za reklamo.

• blayo 02:10 05.julij 2026.

Škodo ima za rezervo in jo redko uporablja, glede na to da je naredil 28k km/leto z EV. Ne vem kaj je tu čudnega?

• miha.z 12:02 05.julij 2026.

blayo čudno je to, da si komentiral brez, da bi prebral komentar ;)

• blayo 18:30 05.julij 2026.

To, da je menjal Škodo za EV se je zdelo tebi. Meni se iz prebranega to ni zdelo.

• miha.z 06:48 06.julij 2026.

blayo očitno tudi članka nisi dobro prebral

• blayo 16:57 06.julij 2026.

Menjal jo je v smislu vožnje, ne v smislu lastništva. Skratka nejeverni Tomaži boste vedno našli neko teorijo zarote...

• miha.z 06:30 07.julij 2026.

Pravim samo, da je čuden članek, nič drugega.

• Anja1956 10:03 04.julij 2026.

Najbolj pa prišparajo tisti, ki se v svojih službah priklapljajo đžabe ! Takih, ki kradejo na takšen način je kar nekaj !

• popokatopetl 12:43 04.julij 2026.

Bi bilo za marsikoga fajn, če bi lahko v službi pošteno polnil po ugodni tarifi, če doma ne more.

• blayo 02:12 05.julij 2026.

Anja, kako to misliš krade? Če mu služba to omogoča, zakaj pa ne. To ni kraja.

• 4krogci 09:01 04.julij 2026.

Caki malo…a ti to resno primerjas skodo oktavijo karavan z hjundaj insterjem??? Kot da bi primerjal strosek ogrevanja 500m2 velike hise neogrevane na dobro prepihni legi z pasivno hisko od 40m2 sredi naselja!! In ja tak izracun je v prid ...prikaži več malemu na papirju vedno! Ceprav 95% casa polnjenje na sukotu pri 28000km letno in insterjevem malem dosegu je tudi za lase prvleceno!

• blayo 17:53 04.julij 2026.

Kaj je za lase privlečeno? Saj se ne vozi 12 ur na dan. Vsak dan ga pač doma (ko spi) dofila do 80%. Če ima pa naslednji dan namen kam dlje pa lahko tudi na 100%.

• 4krogci 19:11 04.julij 2026.

49kWh baterija…max doseg 350km v idealnih pogojih…polnjenje na sukotu max 5kW…ampak velika verjetnost da prej 3,7kW… in pa cca 77km na dan…za to kilometrino imet dizla je cisti nesmisel in logicno posledicno visja poraba kot bi lahko bila…z insterjem smucat…ja iz LJ do Krvavca!

• blayo 01:37 05.julij 2026.

Inster ima domet 200 km na AC pozimi. Pač filaš vmes med tem ko greš na kufe ali scat ter ko greš jest za nazaj. Nobene panike. Panika bi bila, če bi se vozil vsak dan na smučanje iz Ljubljane ...prikaži več v Flachau, to bi bilo malo tečno, priznam.

• 4krogci 07:59 05.julij 2026.

evo in smo tam...avto ki je super, ko se furaš iz Logatca v Lj v službo in nazaj...pa prot veceru gres se do ljubice na Vrhniko....

• blayo 18:36 05.julij 2026.

3x na leto ni noben problem do Flachaua in nazaj niti z Insterjem.

• mitja3965 12:57 04.julij 2026.

Primerja neprimerljivo. S tem hladilnikom ne morem iti smučat, pozimi je domet porazen, da ne govorim da nima nobenih resnih voznih lastnosti v kakšnem snegu, Kot da bi vzel kakšnega smarta, ki porabi 2,1l.

• blayo 17:30 04.julij 2026.

Lahko gre smučat, z lahkoto. Se ga da tudi dofilat vmes, ko greš itak že na kufe al pa scat. Nobenega problema ne vidim.

• blayo 18:04 04.julij 2026.

Domet pozimi po AC je 200 km. Kam se ti pozimi dnevno voziš smučat? Kolikokrat na sezono se sploh pelješ smučat? 5x? 10x? 50x?

• mira480 13:17 04.julij 2026.

Prodaja električnih avtomobilov pada, zato je ta članek samo propagandni prispevek. Električni avto je uporaben za kratke razdalje po mestu, za dolge proge pa bencinar ali dizel.

• Aleta 15:00 04.julij 2026.

Lepo vas prosim. Električni avto vozim 10 let. Sedaj pa vi pametujete, da je samo za po mestu. Pojma nimate. Vi se kar vozite na bencin ali dizel, o elektriki pa raje ne pišite.

• Kojak 09:51 04.julij 2026.

Koliko časa pa se avto polni na schuko vtičnici?

StarMačk 12:12 04.julij 2026.

Odvisno koliko časa imaš!? Če ga priklopiš na vtičnico, ki je vezana na 10A varovalko lahko tudi cel dan, ker tu maksimalna zmogljivost polnjenja doseže le nekje 2,3 kW ha, ha, ha...

• Bondi 12:19 04.julij 2026.

Pri 16 A varovalki 3.7 kW, pri 10A pa 2.3kW...pa računaj, če porabiš 16 kWh za 100 km...je pa potrebno dodati, manjša moč polnenja, večje izgube...pri 2.3 kW so izgube tudi 30%, kar pomeni 16 kW res napolneš v EV, ...prikaži več 5 kW pa je izgube, se pravi 21 kW skupaj...če imaš polnilnico, pa polneš z 11 kW je izguba cxa 10 %, jaz polnem z močjo 7.5 kW, kjer je izguba tam nekje 13%... napolnem recimo 16 kWh, izguba pa je 2 kWh...

• blayo 02:07 05.julij 2026.

Kojak, polni se avto oz. baterija sama med tem ko šofer spi. Drugače pa na šuko tam recimo do 20 km/h.

• rd2dmk2 11:48 04.julij 2026.

večina komentarjev in tudi lastnikov EV je premladih da bi se spomnila prehoda na zeleni bencin. ko si imel na pumpah obe možnosti je bil zeleni občutno cenejš od osvinčenega in tudi katalizatorje so plačevali kupci tistih z brez. potem ...prikaži več je pa EU sprejela zakon da bi jebela korejce, tajvance in japonce ( kaj ni to nekja podobnega kot EV sedaj ) in je šel svinec v pozabo in je bil samo še zeleni na pumpi in kar naenkrat je postal zelo drag... in kaj nas to uči...

• rd2dmk2 11:53 04.julij 2026.

ko bo večina na EV boste pa plačevali za nazaj. in žal tudi mi , ki bi radi imeli izbiro. problem bo ker bo zaradi ogromne porabe elektrike ta postala draga za vse in vse. torej za vse ljudi in ...prikaži večn za hladilnik in za avto. lahko se zgodi zakon da bodo vtičnice za polnjenje EV čist posebne in ga ne boš smel in mogel polniti doma. ampak samo na pupah , kjer bodo zaračunali trošarino kot dons za nafto in bencin. servis pa dons je motor , v EV pa sta dva motor in baterija.

• Bondi 12:35 04.julij 2026.

Tebi je domišljija ušla izpod nadzora...da bom plačeval za nazaj?...da bodo posebne polnilnice?...pa lahko polnem brez polnilnice...kar bodo lahko uvedli je posebni letni davek na EV,mislim da angleži že nekaj delajo na tem...

• rd2dmk2 23:53 04.julij 2026.

bondi.. plačevati za nazaj pomeni da prihranek , ki si ga imel pri nakupu izgine z stroški ki nastanejo po nakupu. danes se polnijo z napetostjo, ki je na omrežju, tako da lahko EV priklopiš na omrežje kot recimo TV. ...prikaži več lahko se pa naredi predpis da so vsi EV na 500 V izmenično 150 Hz in ne bo takih pretvornikov in bodo samo polnilnice kot današnje pumpe z cenami in trošarinami.

• jakec1575 08:19 04.julij 2026.

el. avto ni nedolzen servis, sploh izjemno pokvarljive tesle. sploh ce gledas statistiko zavarovalnic. to steje, ne individualni obcutek. moj servisni strosek varcnega bencinarja prvih 5 let je okoli 500 eur. nisem imel nikakrsnih okvar. redni servis v garanciji.pri tesli, ...prikaži več ce gre segment baterije si takoj na 2 jurjih. EV klinike vprasite.

• blayo 17:28 04.julij 2026.

Saj če gre tebi dihtunga na glavi motorja je tudi 2 jurja. Bolj kot je avto sodoben, več kot ima gimmickov, bolj je dovzeten za raznorazne okvare, pa je lahko bencinar, hibrid ali EV. Novi bencinarji in dizlaši imajo po ...prikaži več dva akumulatorja. Tako da novi bencinarji se nič manj ne kvarijo od novih EV. Kvečjemu več.

• jakec1575 22:08 04.julij 2026.

nisem proti elektriki samo pravim da je treba izbrati pravega. berem ev klinike ki psujejo francoze, ker cel sklop tako naredijo, da se ne da popravljat. samo menjas. 5000 do 10000 eur

• blayo 01:30 05.julij 2026.

Žal je to realnost ne samo pri EV ampak pri vseh novih avtomobilih. Še žarnice ne moreš več sam zamenjat.

StarMačk 09:47 04.julij 2026.

Če se že gremo šparanje, potem lahko še bistveno več kot s tem Hyundai Insterjem, na leto prišparaš z biciklom in (ali) pešbusom, ha, ha, ha...

• blayo 02:02 05.julij 2026.

Itak. V urbanem okolju avto itak nima kaj iskati. Pri EV napram ICE ne gre toliko za prihranek ampak za energijsko učinkovitost. Primarni učinek ICE-ja je gretje okolice, sekundarni pa premikanje.

• matermila 10:57 05.julij 2026.

blayo, a pri proizvodnji "goriva" za električni avto, pa se nič ne segreva? Ozri se malo proti Šoštanju, pa proti Krškem, še HE uporablja hladilno vodo, ki jo segreto spušča nazaj v okolje. Vse se greje, če ne tu, se pa tam.

• blayo 18:34 05.julij 2026.

Kaj je bolje in bolj učinkovito? Dve stacionarni elektrarni ali milijon premičnih pečic? Delanje elektrike za EV iz dizla je kljub vsem izgubam še vedno 2x bolj učinkovito od kurjenja le tega v milijonu malih pečic na kolesih.

• AN27 11:43 04.julij 2026.

Vsak, ki se odloči zamenjat večji avto z manjšim avtom mikro razreda, bo lahko ogromno prihranil na stroških uporabe. Tu izbira za EV niti ne igra tako velike vloge, sploh če v izračunu namenoma ne upoštevamo, da mora nekdo drug ...prikaži več nositi strošek trapaste subvencije ;)

• blayo 01:56 05.julij 2026.

Sploh ni bistveno. EV so neprimerno bolj energijsko učinkoviti kot ICE. Sodoben ICE danes porabi na 100 km toliko, kot ima kapaciteto srednja baterija na EV, to je med 50 in 60 kWh. Povprečna poraba EV na 100 km je ...prikaži več med 16 in 18 kWh. Torej če vzamemo ves bencin/dizel in iz njega delamo elektriko za EV-je, bo kljub vsem izgubam izkoristek še vedno 2x višji, kot če bi ga kurili direktno v ICE-jih.

• aleksander8 19:00 04.julij 2026.

Članek po naročilu

• Kmodri_ 18:46 04.julij 2026.

Za zadaj. Cena elektrike bo prav zaradi električnega poletela v......nebo!

Garancija 08:10 05.julij 2026.

Zdaj čakajo da bo večina šla na elektriko,takoj nato jim bodo poražili elektriko,bo bolj čist zrak,pa prazen tošl,in to na vaše stroške

• lucas18 13:51 04.julij 2026.

Finančna goljufija vam ne vzame le denarja – uniči vam preživetje, zaupanje in čustva. Ko sem izgubil svoje prihranke, sem se počutil brezupno. Nato sem našel strokovnjaka za izterjavo, ki je pregledal moj primer, odkril resnico in mi pomagal povrniti ...prikaži več moja sredstva. Njihova profesionalnost in predanost sta vse spremenili. Če ste bili prevarani, ne obupajte – obstajajo strokovnjaki, ki vam lahko pomagajo dobiti denar nazaj.« Kontaktirajte jih prek trustwave.cyberdefense NA gmail com

• Art 20:17 04.julij 2026.

Ko bom velik, bom kupil mali EV, da bom lahko končno parkiral in polnil v kolesarnici.

• graf 08:17 05.julij 2026.

Če se bom kdaj odločal za EV bo izbor omejen samo na Mercedes , recimo kakšen CLA ali EQE , oba imata garantiran doseg 600+ km ! Za razliko od avtorja pa sam poznam kar 2 nezadovoljna lastnika EV , ...prikaži več eden vozi Hyundai drugi WV ...

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.