Slovenija
69 ogledov

V Sloveniji zaradi tobaka dnevno umre deset ljudi

Komentarjev 27
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • McClain 22:50 31.maj 2015.

    kadilci iz obupa in nemoči sami and sabo precejkrat pišete hude kozlarije po komentarjih. V roke se vzamte in nehajte kadit, pa rajš na bicikl enmal, namesto 4 evrov za skatlico pa je milijon drugih priloznosti. Tezko si je priznat ...prikaži več da ste nemocni, a zmalo truda bo slo in vse se bo povrnilo 10x.

  • Žurnalček 05:21 01.junij 2015.

    Najprej in pod nujno , je treba prodajo prekiniti v vseh trgovinah in gostinskih lokalih. Cigarete se naj prodajajo samo v trafikah tako kot v Italiji ! Pika! Vse drugo je pametovanje glupih !

  • Žurnalček 05:25 01.junij 2015.

    Kadil sem 30 let in že dolgo nazaj prenehal ! Žal mi je za vsak cigaret , ki sem ga porauhal , pa še državo sem financiral!

  • maresem 06:50 01.junij 2015.

    Odličen predlog, podpiram!

  • maresem 06:54 01.junij 2015.

    zakon je pravi! Nekdo bi nehal hodit v lokale in igralnice. Ali kadilci, kar je prav ali pa mi nekadilci. Toliko!

  • maresem 06:56 01.junij 2015.

    Kateri se je zaradi kadilcev zaprl, se kar naj, edino pravilno, če niso znali drugače poskrbeti za rentabilnost lokala.

  • Ferluci 07:20 01.junij 2015.

    Države nisi podpiral. Računati moraš opurtunitetne stroške.

  • razerznak 12:46 31.maj 2015.

    zakaj 15 letniki kadijo, ker hočejo bit cool, cool je tisti ki ne kadi

  • Toni Zerdoner 09:22 31.maj 2015.

    @boogin Zato ker denar od trošarin polni proračun. xD

  • Tupamaros 10:44 31.maj 2015.

    Večina od tistih 10 umre ko so kadili na prehodu za pešce pri rdeči.

  • Skippy 11:05 31.maj 2015.

    Glede na to, da jih več umre zaradi prenažiranja ... zakaj se zakonsko ne prepove hrana?

  • boogin1 07:35 31.maj 2015.

    Zakaj se zakonsko ne prepove kanjenje ?

  • dragec 07:48 31.maj 2015.

    Naj se kajenje obdavči 100%

  • matermila 08:04 31.maj 2015.

    En malo bi lahko pogledali tudi po pravni fakulteti v LJ,kjer je baje(po komentarju na TV)več kot polovica študentov na koki.O omejitvah kajenja smo pa že itak bolj papeški od papeža.Če kadim,kadim za svoj denar.pri dohtarju pa nisem bil že ...prikaži več 30 let,tako,da če tudi bom fasal raka sem zdravljenje oziroma umiranje v bolnišnici že zdavnaj plačal.Glede na stanje v naših bolnicah,se pa itak ne bom dolgo matral.

  • tomaz 10:04 31.maj 2015.

    Točno tako, že sedaj smo bolj papeški od papeža..Z tako restriktivnim zakonom so povzročili, da se je marsikateri kafič zaprl, folk po zimi ne hodi več na kavice, ker je pre mrzlo zunaj stati in kaditi, kavica pa pri kadilcih ...prikaži več kadilcih nima nobenega učinka, če ni tudi čika poleg. Igralnice so ob 30% prihodka. Strinjam se , da cigareta nima kaj iskati v lokalih, kjer se deli hrana, med otroci in podobno, da j pa čist povsod prepovedana j pa mal "too much". Sam tko pač je, sej mi ob meji gremo lohk čez mejo na jutranji kufetek, tam pa imajo lokale, kjer je dovoljeno tudi kakega prižgati zraven..

  • tomaz 11:46 31.maj 2015.

    No zagotovo kajenje škodi..samo če se pač nekdo odloči, da bo kadil, je njegova volja in pravica....argument o dragem zdravljenju ne vzdrži...zbolijo v glavnem kadilci nad 60, tisti so pa tko že v penziji in pokojninska komaj čaka, da umrejo...Poznam ...prikaži večm jih pa veliko, ki so zboleli za rakom, pa nikoli kadili in poznam tud 80 let stare, ki vsezkozi kadijo , pa ga nimajo..

  • mph 12:53 31.maj 2015.

    Seveda, poznamo tudi take, ki so umrli zaradi injekcije penicilina. In milijone, ki pa so zaradi njega preživeli. Verjetno je po isti logiki tudi varnosten pas brezevezn, ker vsake toliko kdo umre, ker ga je imel. Milijoni ali pa stotine ...prikaži več milijonov pa ravno zato, ker SO ga imeli. Kaj je point tvojega posta? Se pa strinjam glede volje in pravice, ampak s tem je kot s pravico do kriljenja z rokami. Ta pravica se konča vsaj 1 cm pred nosom nekoga iz okolice.

  • tomaz 17:27 31.maj 2015.

    @mph...verjetno si bivši kadilec...samo tisti so največji borci proti kajenju...to j podobno kakor tudi pri zdravljenih alkoholikih...tisti, ki ne kadi zaradi svojega prepričanja in ne zaradi strahu pred boleznijo, mu je čisto vseeno, če njegovi frendi kadijo, ker ga tudi ...prikaži veča tudi moti nič. Dolžnost kadilcev je, da ne kadijo tam, kjer bi bilo to moteče, naprimer v restavracijah, v avtih če prevažajo otroke in podbno. Če ga pa kuri na balkonu ali na svežem zraku, pa prav nobenega ne sme nič brigati. Res pa je, da so zaradi butastega zakona ( v nasprotju z Avstrijci, ki so tudi v EU) igubili kšeft marsikateri gostinci, igralnice in podobno.

  • mph 18:32 31.maj 2015.

    Tomaž, nikoli kadil, se drogiral, nikoli bil pijan. Se pa strinjam s tabo in sem v tem smislu tudi glede restavracij, v stanovanjih, če so otroci, ... zaradi mene pa izven tega lahko kadijo kolikor hočejo (pa čeprav je na ...prikaži več žalost smrad po cigaretah izjemno invaziven in zjutraj pride človek se malo nadihat svežega zraka na balkon - na srečo proč od ceste - se pa potem iz stanovanja spodaj vali gor ogaben smrad po kajenju). Kar pa zadeva kšeft kar pozabi, je bilo narejenih več kot dovolj statistik, da so pač izgubili take, ki so "žulili" eno pijačo cel dan in škatlo cigaret med tem, dobili pa so bistveno več obiskovalcev, skupin z otroci, ... No, morda so izjema kakšne igralnice, ne bi vedel.

  • miror 19:06 31.maj 2015.

    "V Sloveniji zaradi tobaka dnevno umre deset ljudi." Letno naj bi bilo to 365 ljudi. To je čista laž in zavajanje medijev. Vsak umrli kadilec ni umrl samo zaradi kajenja. Ko začne kadilec kašljati zaradi kajenja, ga kmalu opusti. Od ...prikaži večOd 40 do 50 leta starosti večina opusti kajenje. So tudi izjeme. Mladina pa kadi, ker se postavlja pred drugimi. Težava je samo v tem, ker kadilec začne zvijati jointe, ki jih nekadilec ne. Zaradi alkohola in mamil umre veliko več ljudi. Težava pri kadilcih so le zakajeni skupni prostori.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.