Napiši še, da govoriš o uvoženi zelenjavi. Vsak, ki ima 3 čiste ve, da je z domačega vrta zelenjava najboljša in najbolj okusna. Zdrava pa... odvisno, če ni vrt ob glavni cesti, potem je ok.
Najem zemlje za protiuslugo so že poznali včasih, ko je moja mama še bila mlada. Odsluževanje z delom pri lastniku zemljišča se je po pohorsko reklo "taverh".Vrtičkarstvo je ekonomsko upravičeno pod pogojem, da je hrana pridelana na tem vrtičku… ...prikaži več cenejša ali vsaj cenovno enaka tisti iz trgovini, drugače nima smisla. Razen za tiste, ki jim njihova denarnica omogoča tako imenovano "bio" prehranjevanje.Ampak tu potem ni več logike socialne samopomoči z vrtičkanjem.
Sicer pa tisti, ki vidi v brskanju in pletju samo negativno je len. Doma smo imeli njivo 8 km stran od doma, vsak dan s kolesom, z motiko in košaro z mamo tja in zvečer nazaj kuhat večerjo.Okopavanje, pletje, žgoče… ...prikaži več sonce, tudi plohe niso izostale, vse na roke, brez brane, motokultivatorja, razen patankana, koprivine vode in modre galice ničesar drugega proti škodljivcem , ampak vse smo pridelali s svojim znojem na najeti njivi 25 let! Krona nam ni padla z glave, lačni nismo bili meso pa je bilo na mizi dvakrat na mesec, kasneje pa ribe obvezno vsaj enkrat na mesec potem , kosi na tržnici prodal nekaj fižola, korenja idr pridelkov- menjava pač. Pa smo preživeli. Znamo živeti skromno, ni preseravanja, niti jaganja po kakih Maldivih ali po turških in egiptovskih all inclusive variantah, otroci niso lačni, kljub diplomam. Če pa pomislim drugače, se nič ne čudim , da se je Hriberšku zmešalo.
Napiši še, da govoriš o uvoženi zelenjavi. Vsak, ki ima 3 čiste ve, da je z domačega vrta zelenjava najboljša in najbolj okusna. Zdrava pa... odvisno, če ni vrt ob glavni cesti, potem je ok.
Najem zemlje za protiuslugo so že poznali včasih, ko je moja mama še bila mlada. Odsluževanje z delom pri lastniku zemljišča se je po pohorsko reklo "taverh".Vrtičkarstvo je ekonomsko upravičeno pod pogojem, da je hrana pridelana na tem vrtičku… ...prikaži več cenejša ali vsaj cenovno enaka tisti iz trgovini, drugače nima smisla. Razen za tiste, ki jim njihova denarnica omogoča tako imenovano "bio" prehranjevanje.Ampak tu potem ni več logike socialne samopomoči z vrtičkanjem.
Sicer pa tisti, ki vidi v brskanju in pletju samo negativno je len. Doma smo imeli njivo 8 km stran od doma, vsak dan s kolesom, z motiko in košaro z mamo tja in zvečer nazaj kuhat večerjo.Okopavanje, pletje, žgoče… ...prikaži več sonce, tudi plohe niso izostale, vse na roke, brez brane, motokultivatorja, razen patankana, koprivine vode in modre galice ničesar drugega proti škodljivcem , ampak vse smo pridelali s svojim znojem na najeti njivi 25 let! Krona nam ni padla z glave, lačni nismo bili meso pa je bilo na mizi dvakrat na mesec, kasneje pa ribe obvezno vsaj enkrat na mesec potem , kosi na tržnici prodal nekaj fižola, korenja idr pridelkov- menjava pač. Pa smo preživeli. Znamo živeti skromno, ni preseravanja, niti jaganja po kakih Maldivih ali po turških in egiptovskih all inclusive variantah, otroci niso lačni, kljub diplomam. Če pa pomislim drugače, se nič ne čudim , da se je Hriberšku zmešalo.
Zelenjava žal Ni dovolj zdrava , ker ima premalo časa za zorenje na soncu .