Slovenija
26140 ogledov

Zapleti z obvezno božičnico, bo sploh izplačana?

Komentarjev 47
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • ahoteec 10:06 16.december 2025.

100% pravilno. Za delo si delavic zaslužijo plačo. Če podjetje posluje dobro, naj ima konec leta možnost dobre delavce nagraditi z neobdavčeno nagrado. Podjetje, ki želi obdržati delavce bo to sigurno naredilo. Če ne naredi pa imajo tudi delavci možnost ...prikaži več iti delat drugam...

• DasAuto 10:23 16.december 2025.

Za začetek bi morali zagotoviti to, da nihče ne bi prejemal dodatka do minimalne plače, potem pa naprej... Oseba z 39 let delovne dobe v dobro stoječem podjetju prejema dodatek do minimalne plače. Ko bojo to porihtali, potem bo nekaj ...prikaži več koristnega, ta obvezna božičnica je le en larifari...

NickMason. 14:40 16.december 2025.

DasAuto,res je,ko sem imel tako,sem dobil celo stimulacijo ,pa nisem pa dobil potem dodatka,skozi na istem,ja prav je da država poskrbi za minimum,ne pa da se mafija koristi tako,zato bi bilo to lahko omejeno na določen čas,potem pa zapri firmo matr ničvredno.

• ahoteec 17:01 16.december 2025.

@DasAuto Se strinjam 100%. Da ima nekdo plačo nižjo od minimalca je svoje sorte kriminal. Še hujši kriminal, pa da imajo plačo nižjo od minimalne nekateri v javnem sektorju. Kdor to dopušča je direkt za v Nurenberg.

jate 17:08 16.december 2025.

da imamo dodatek do minimalne plače to dopušča država za nalašč,da ko potem greš v penzijo dobiš enga črnega enga belega,tako ti država spet ne da ...to sranje delajo sebi v prid skupaj z delodajalci....mafija

• rd2dmk2 10:54 16.december 2025.

torej , ker je obvezna, so proti njej. halo !!!, torej ne pozabit da je plača tudi obvezna, torej kaj še čakate delodajlaci hitro na sodišče. in za vprašanje.. me zanima kolk direktorjev bi šlo na sodišče če bi golob ...prikaži večb sedaj izdal zakon, daje obvezna nagrada za direktorje. ajde a gremo stavit kolk, bi jih šlo na sodišče se tužit, ker morajo izplačat obvezni strošek.

• ToSmJest 12:48 16.december 2025.

Jaz bi šel. Direktor ima z mano (lastnikom) individualno poslovodno pogodbo, po kateri dobi vnaprej določeno ne ravno majhno plačo in dodatke. Če bi predpisali dodatno obvezno nagrado za direktorje, bi se poslužil vseh možnih orodij, da do tega ne pride.

• rd2dmk2 17:11 16.december 2025.

tosmjest, pa-- tinisi direktor. jest sem spraševal koliko diretorjev bi šlo.. mimogrede, a si zdej tudi šel na sodišče, ko so ti predpisali obvezno božičnico

• Pepe007 09:53 16.december 2025.

Pravilno. Politiko je treba blokirati pri vsaki na horuk sprejeti odločitvi. Zakonodaja, ki ni pogojena z ogrožanjem življenj, je treba sprejemati tako, da je znana kar nekaj časa preden začne veljati. Ni nobenega razloga, da politika ni sprejela tega zakona ...prikaži več lani decembra, če je želela, da delavci dobijo letos decembra božičnico. No, je en razlog. Lenoba, potem pa na horuk.

• Ender3 15:35 16.december 2025.

In zakaj to motečo božičnico ni uzakonila že katera druga politika pred trenutno vlado. ?

• FejstDogaja 09:28 16.december 2025.

No, če bi delavske pravice pomenile kršitev "svobodne gpspodarske pobude" oziroma če bi poslušali vsakič delodajalce, ne bi bilo ne normalnega regresa, ne malice, ne prevoza na delo, ne bolniške, ne porodniške, ne ničesar.

• Burja 09:39 16.december 2025.

Najbrž prevoz ostane, saj bi nakazilo plače romalo pod postavko prevozi.

• DasAuto 10:25 16.december 2025.

Se kar strinjam, delodajalci hvalijo svoje zaposlene, razlagajo na veliko, kako jih skrbi za njih, ko pride pa do poštenega plačila, tam se pa vse hitro konča...

• bandit 15:03 16.december 2025.

V času korone je šefica dvignila plače za 20%. Zakaj odgovorila je vsi moramo živeti in preživeti. Še smo tam in delamo, ona zadovoljna mi tudi.

• makaron 10:03 16.december 2025.

Če ne bo nakazano pa ne bomo več delali. Jaz zahtevam svoj denar in to takoj!

• dani20 10:01 16.december 2025.

Točno tisti ubogi gospodarstveniki,ki so dobiček preselili v davčne oaze

• bandit 15:00 16.december 2025.

Nova jahta gre nekam če izplačam to.

LolekinBolek 12:55 16.december 2025.

Smrduhi, ki ste proti božičnici greste lahko delat v Makedonijo, za 500€ plače.

Slayer 11:50 16.december 2025.

Zadnji naj ugasne luč!!!

• bandit 15:04 16.december 2025.

A Petrič iz kolektorja to pravi ki cuza državni denar in anekse?

StarMačk 15:23 16.december 2025.

Jutri pa naj sindikati vseh teh podjetji razglasijo splošno stavko do izplačila božičnice, pa da jih vidimo...

• 4krogci 15:56 16.december 2025.

Boxmark L…… hm naj jih malo racunsko prime v roke…2023 2miljona cistega dobivka….2024 pa sam 200jurjeu…to neki ne stima!

• Ender3 15:43 16.december 2025.

Država kot največji lastnik podjetij in delodajalec se mora podrejati neki spolitizirani zbornici kateri ni ravno v interesu, da zaslužne delavce vsaj minimalno nagradi..Lahko bi razumeli vsaj to, da ne morejo vsi delati v podjetjih, ki zaposlenim delijo mnogo večje vsote nagrad..

• EKVILIBRIJ 19:15 16.december 2025.

Vsi se hurčite radi obvezne v gospodarstvi- privat.. NISO vsi privat z jahtami !! Dajejo delo ljudem/ družinam.. Vprašajte se od kot denar za JU, ki je v 100% minusu- SŽ+ RTV+ Banka Slovenije... itd !! !!! Iz proračuna, ki ...prikaži več ga fila.. ?? - Kdor to ugane, dobi en prstek v dupence..

Garancija 10:24 16.december 2025.

Božičnica je lahko izplačana samo če firma dobro laufa,ne pa da ti nekdo ki živi na naših žuljih ,živi v najemniškem stanovanju za 4500 evrov na mesec,in za les plačuje 5000 jurjev na mesec,ej kam mi to plovemo

Slayer 11:49 16.december 2025.

Se strinjam, pa vendar tukaj nastane problem, ko si vodstva kljub "slabemu" stanju firme izplačujejo nagrade za poslovanje in to več 1000/10.000€, delavec pa dobi vsako leto izgovor, da firma ne posluje dovolj dobro!!!

• Jernej65 15:13 16.december 2025.

Smo jo že izplačali, kot vsako leto do sedaj. Kdor ne more izplačati te božičnice, naj kar zapre.

Slayer 17:30 16.december 2025.

Dej ne laži, če imaš ti firmo sem jaz papež!!! S to tvojo retoriko močno dvomim!!!

• Jernej65 00:29 17.december 2025.

Slayer, jo imam samo da ti ne boš nikoli papež. Sploh ne veš, s kom si dopisuješ bebček.

Slayer 06:54 17.december 2025.

O še predobro vem s kom si dopisujem, s polpismenim retardiranim kretenom!!!

• Jernej65 13:14 17.december 2025.

Bebček, to zmerjanje ti je v slabo tolažbo. Meni gre odlično, ti si pa en kup nesreče, ki se smili samemu sebi in te izkoristi vsak, ki ima 5 minut časa. Ziher si še minimalca ne zaslužiš, ne pa da ...prikaži več bi ti kdo dal še božičnico, pezde.

Slayer 13:47 17.december 2025.

Kreten si in tak boš ostal do konca svojega patetičnega življenja!!! Jaz tudi če ne dobim božičnice imam več kot preveč za lepo in dostojno življenje,kreten retardiran!!!

Slayer 13:48 17.december 2025.

Retard, pa še kakšen + si pritisni!!!

• joze267 18:25 16.december 2025.

Trobiša je potrebno nagnat iz podjetja, same zdrahe dela od kar je prevzel podjetje?

• sam99 03:10 17.december 2025.

cigane + komuniste a že pobijajo; sam prašam ? ?

• SosedovRudi 09:57 16.december 2025.

Sledi: … novoletni dodatek, obvezen prispevek za obnovo partizanskih obeležij, začetek restavracije komunizma, razlaščanje podjetnikov, …?

• Ender3 15:51 16.december 2025.

Nič bat @rudi pod morebitno novo Janševo vlado bodo to le pobožne želje. Za upokojence pa bodo uvedli še kak nov.Zujf. Restavrirali bodo domobranstvo in izdajalstvo v polnem sijaju..

• 4krogci 15:54 16.december 2025.

Sosedov runkl…nc bat nebo dodatkov za obnovo komunisticnih simbolov…ni glavni komunist Jansa na oblasti!

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.